RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Groruddalsbok på banen

I desember 2004 satte Øyvind Holen seg på t-banen i Groruddalen. Nå er reisen over. Fra og med mandag er resultatet å finne i bokhyllene.

Groruddalen: Selv om formålet med "Groruddalen - En reiseskildring" er å få bukt med folks fordommer mot Groruddalen, innrømmer Holen at ikke alt er fint med dalen.
- Boken er ikke en hundre prosent kjærlighetserklæring. Den er vel heller preget av mitt kjærlighet-hat forhold til dalen, men jeg er lei av at alle andre bare ser negative sider ved dalen, forklarer Holen.

På kryss og tvers

Siden desember har Holen reist på kryss og tvers gjennom Groruddalen. Når siste punktum er satt for reisen og boken er Holen godt fornøyd med det endelige resultatet. Og Holen har selv fått oppleve nye sider ved dalen.
- Jeg har vært i Versailles i Frankrike, men jeg hadde aldri vært på Romsås, Linderud gård eller på Bjerkebanen før jeg begynte på boken, sier forfatteren og fortsetter:
- Jeg føler at jeg har lært veldig mye om Groruddalen i løpet av arbeidet. Jeg har funnet ut hvor lite jeg visste, men også hvor lite andre vet. Boken er en lokal historie forkledt som en reiseskildring. Åsne Seierstad reiste på besøk til bokhandleren i Kabul, mens jeg startet min reise hos bokhandleren på Økernsenteret. Den var nedlagt, og det sier vel litt om situasjonen i Groruddalen.
Ifølge forfatteren er dalen mer variert enn hva folk skal ha det til, og det er vanskelig å generalisere hvordan det er i Groruddalen. Nå håper Holen at folk vil åpne øynene, og at folk som ikke har noe forhold til Groruddalen også vil lese boken og bli positivt overrasket.
Tidligere har Holen antydet at Groruddalens tid ville komme snart, og etter at flere av de politiske partiene hadde Groruddalen på sin politiske agenda før valget, er Holen nå enda sikrere i sin sak.
- Det ser lyst ut nå. Dalen begynner å få store arrangementer, sier forfatteren av "Groruddalen - En reiseskildring".
Holen har ingen planer om flere reisebøker fra Groruddalen, men han håper nå noen vil ta utfordringen å skrive om Østensjø-byen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere