RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Groruddalssatsingen gir resultater


Denne gangveien er ikke lenger mørklagt.
Denne gangveien er ikke lenger mørklagt.
Bydel Alna kan slå i bordet med de første, gode resultatene av Groruddalssatsingen etter mindre enn et års aktivitet.

GRORUDDALEN: Furuset og Gransdalen utgjør områdesatsingen i bydelen, og har nesten 9 000 innbyggere i 12 borettslag og to sameier.

Mye positivt

Sensommeren 2007 gikk bydelen, OBOS, borettslag, ungdom og kommunale etater sammen, og fikk klippet gress og ryddet villniss på store fellesarealer.

Matfestivalen i Gransdalen ble en suksess med ca 3000 besøkende. Et annet strakstiltak var å ordne med gatelys på en mørk gangstrekning. Området har fått et eget nærmiljøsenter i lyse, trivelige lokaler. Her er det kafe, kurstilbud og gratis utleie til blant annet lokale organisasjoner.

Det viktigste er å legge grunnlag for varige forbedringer. Bydelen, OBOS og borettslagene inngår derfor et toårig samarbeidsprosjekt, blant annet for å utmeisle en mer permanent samarbeidsmodell.

Furuset og Gransdalen blir også styrket ved å spille på annen innsats i Groruddalssatsingen. Vanngymnastikk for kvinner er med 60 deltakere på rekordtid blitt et populært folkehelsetilbud i Furuset bad på søndager.

Første kvartal 2008 får både gamle og unge et helt nytt kulturtilbud et kinotek i Deichmanske bibliotek på Furuset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere