*Nettavisen* Nyheter.

Gros store dag på nye Ahus

Prosjekttillitsvalgt Gro Dahlbak fra Stovner mener det blir spennende å jobbe ved nye Ahus.

Akershus Universitetssykehus står klar til å ta imot pasienter fra Groruddalen i topp moderne fasiliteter. Onsdag ble de siste pasientene fra det gamle sykehuset fraktet over.

Klikk på bildet for å forstørre.

Erik Kreyberg Normann ber skeptikerne til nye Ahus ta seg en tur og se hvor fint det er blitt.

LØRENSKOG: Lokalavisen Groruddalen var tilstede og overvar den symbolske markeringen av at de siste pasientene ble flyttet over i nybygget onsdag. Flyttingen gikk knirkefritt. Pasienter og ansatte var strålende fornøyd med at det nye Ahus nå er i full drift.

Gleder seg

Gro Dahlbak fra Stovner jobber som prosjektillitsvalgt ved det nye sykehuset. Hun tok seg tid til en liten prat med den utsendte journalist. Pasienter med lokal tilknytning var det nemlig dårlig med denne dagen.

Hittil har flyttingen over til det nye sykehuset gått strålende. Dette er første dagen vi tar i bruk sykehuset for fullt, sier Dahlbak fornøyd.

Hvordan blir det å jobbe her, tror du?

Det blir kjempefint. Vi har jo gått og ventet på dette de siste ti årene, svarer hun.

Foreløpig er det kun pasienter fra Grorud og Stovner som blir sendt opp til Ahus. Alna-pasientene overføres fra 2010, mens Bjerke-befolkningen har Aker som sitt lokalsykehus.

Nytt fra og med 2. oktober er at akuttpasienter fra de to bydelene også sendes til Nye Ahus. Dahlbak forsikrer om at groruddølene er i de beste hender.

Dette er et nytt, topp moderne sykehus, som folk bør være veldig fornøyd med. Egentlig er de heldige de som kommer hit. Her mangler det ikke på noe, skryter Dahlbak.

Tekniske finesser

En av de nye finessene er at all medisinering skjer digitalt etter at legen har forordnet dagsdosen. Tanken er at personalet får mer tid til pasienten.

Alt skjer elektronisk fra lege til pasient. Dosene går med rørpost, slik at personalet slipper å løpe så mye. Vi slipper at medisinen går gjennom mange ledd. Det blir mindre risiko for feildosering, forteller fysioterapeuten.

Nye Ahus tar i bruk systemer som aldri har vært brukt ved noe sykehus i verden, legger hun til.

Stolt direktør

Ahus-direktør Erik Kreyberg Normann var naturlig nok stolt over å ta i bruk det nye sykehuset på onsdag. Til de mange skeptikerne i Groruddalen, har han dette å si:

De bør ta seg en tur hit og se hvordan det ser ut. Jeg har selv jobbet 14 år som lege ved Aker, og har ikke et vondt ord å si om sykehuset. Men jeg skjønner kritikken om dårlig kommunikasjon. Den er ikke optimal. Håpet er at t-banen blir forlenget til Ahus i 2013, sier han.

Tilhengerne av Aker trekker ofte frem at de frykter å miste spisskompetanse ved overflytting til Ahus. Kreyberg Normann mener denne frykten er noe overdrevet.

Jeg mener at vi gir et fullverdig tilbud til Groruddalens befolkning. Selv om Aker har sin spesialkompetanse, vil det ikke mangle noe her. Faglig sett har vi all den kompetansen som trengs her. Det er ingen grunn til å frykte noe som helst. Det er ingen som ikke får den behandlingen de skal ha. Hvis så skjer, er det en feil, understreker direktøren.

Vi har gode fasiliteter på det nye sykehuset. Her vil pasienter og personale trives. Ansatte som trives vil gi god behandling, føyer han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag