*Nettavisen* Nyheter.

Gruer seg litt til å sykle oppoverbakkene hjem

STARTET DAGEN MED SYKKELTUR: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og Helse- og Omsorgsminister Bent Høie var begge med på sykkelturen som ble arrangert i forbindelse med dag 1 av Sykler til jobben-aksjonen. Foto: Foto: Anita Bakk Henriksen

Sammen med blant andre Helse-og omsorgsminister Bent Høie deltok Samferdelseminister Ketil Solvik-Olsen under startskuddet av årets Sykle til jobben-aksjon. Formen kunne dog vært bedre innrømmer han.

Klikk på bildet for å forstørre.

BRUK HJELM: Helse- og omsorgsminister Bent Høie oppfordret til å spare miljøet og helsa ved å sykle til jobben, men påpekte at det er viktig å bruke hjelm. Foto: Foto: Anita Bakk Henriksen

SENTRUM: – Målet mitt er å sykle til jobb et par ganger i uken, sier en fornøyd Samferdselsminister, Ketil Solvik-Olsen (Frp).

I solskinnet foran Stortinget har han nettopp avsluttet en sykkeltur i Oslos gater som en markering av Bedriftsidrettens aktivitetskonkurranse, Sykle til jobben-aksjon er i gang.

Målene med aksjonen er blant annet å stimulere til aktiv reise og økt hverdagsaktivitet, så deltakerne kan registrere all fysisk aktivitet i tillegg til å sykle, gå, rulleskøyter, rullestol og så videre til/fra jobb.

Stor guide! Her finner du alt til sykkelen

Ingen pekefinger nødvendig

– Denne type aksjoner er viktig fordi det er lettere å få folk med via kolleger på jobben. At jeg står med pekefinger og sier at folk bør sykle til jobb har mye mindre effekt enn om de blir oppfordret gjennom venner og kjente på arbeidsplassen din, sier samferdselsministeren.

Selv innrømmer Solvik-Olsen at det er en stund siden han syklet til jobb, og at bakkene oppover mot Voksenkollen ikke frister sånn veldig.

– Det er alltid hardt i begynnelsen, og jeg gruer meg allerede til hjemveien, sier Solvik-Olsen og humrer.

Utstyret er bedre enn formen

– Har du nok gir til at turen blir litt lettere?

– Det er ikke sykkelen det er noe veien med, understreker han med et smil.

Også Helse-og omsorgsminister, Bent Høie (H) er svært positiv til aksjonen og var sporty antrukket under appellen han holdt foran Stortinget.

– Det er stor helsegevinst både i små skritt og små turer! Å gå til butikken eller sykle til jobben setter deg ikke bare i bedre fysisk form, det gir også mer overskudd og bedre humør. Sykle til jobben-aksjonen gir deg mulighet for å ta et tak både for egen helse og for miljøet, sier Høie.

LES OGSÅ:

Nå blir det gratis med sykkel på t-banen

Melby vil gjøre Oslo til Europas miljøhovedstad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.