Gründer-Camp på Sogn

Anna Stina Henriksson og Nils Løkken fra Bygg- og anleggslinja på Sogn vgs. er godt fornøyd med elevenes innsats under Gründer Campen.

Anna Stina Henriksson og Nils Løkken fra Bygg- og anleggslinja på Sogn vgs. er godt fornøyd med elevenes innsats under Gründer Campen. Foto: Kristin Tufte Haga

Entreprenørskapet spirer på Sogn vgs. I forrige uke var det ”Gründer-Camp”, og kreativiteten blomstrer blant fremtidens bygg- og elektrohåndverkere.

sogn: Bygg- og anleggslinja, sammen med elektrolinja, fikk blant annet i oppgave å lage løsninger der en bolig dekker hele, eller deler av husets energibehov. Elevene skulle også lage en modell av den planlagte boligen.

Valgfag?

Avdelingsleder på Bygg- og anleggslinja på Sogn videregående, Anna Stine Henriksson er godt fornøyd med innsatsen til de unge entreprenørspirene.

LES OM GRÜNDERVINNERNE HER

– Energi- og strømforbruk er en stor samfunnsmessig utfordring, og et viktig bidrag er å redusere energibruken i bygg, bruke fornybar energi og bruke riktig energi til riktig formål. Dette er første gangen vi arrangerer en slik gründer camp, og det kommer vi helt sikkert til å gjøre igjen. Ungt entreprenørskap er faktisk noe vi jobber med for å få inn i utdanningen, som eget valgfag. Veldig mange av de som utdanner seg innen et håndverk, starter jo også egen bedrift. Til sammen går 120 elever på bygg- og anlegg og elektrolinja her på Sogn vgs. Av disse er det 13 grupper som har levert hvert sitt prosjekt. Mange har vært veldig flinke og kreative, og det har resultert i mange spennende modeller, sier Henriksson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.