RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gründer-Camp på Sogn


Anna Stina Henriksson og Nils Løkken fra Bygg- og anleggslinja på Sogn vgs. er godt fornøyd med elevenes innsats under Gründer Campen.
Anna Stina Henriksson og Nils Løkken fra Bygg- og anleggslinja på Sogn vgs. er godt fornøyd med elevenes innsats under Gründer Campen. Foto: Kristin Tufte Haga
Entreprenørskapet spirer på Sogn vgs. I forrige uke var det ”Gründer-Camp”, og kreativiteten blomstrer blant fremtidens bygg- og elektrohåndverkere.

sogn: Bygg- og anleggslinja, sammen med elektrolinja, fikk blant annet i oppgave å lage løsninger der en bolig dekker hele, eller deler av husets energibehov. Elevene skulle også lage en modell av den planlagte boligen.

Valgfag?

Avdelingsleder på Bygg- og anleggslinja på Sogn videregående, Anna Stine Henriksson er godt fornøyd med innsatsen til de unge entreprenørspirene.

LES OM GRÜNDERVINNERNE HER

– Energi- og strømforbruk er en stor samfunnsmessig utfordring, og et viktig bidrag er å redusere energibruken i bygg, bruke fornybar energi og bruke riktig energi til riktig formål. Dette er første gangen vi arrangerer en slik gründer camp, og det kommer vi helt sikkert til å gjøre igjen. Ungt entreprenørskap er faktisk noe vi jobber med for å få inn i utdanningen, som eget valgfag. Veldig mange av de som utdanner seg innen et håndverk, starter jo også egen bedrift. Til sammen går 120 elever på bygg- og anlegg og elektrolinja her på Sogn vgs. Av disse er det 13 grupper som har levert hvert sitt prosjekt. Mange har vært veldig flinke og kreative, og det har resultert i mange spennende modeller, sier Henriksson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere