*Nettavisen* Nyheter.

Gründerspirer fra Nordstrand til NM

Nordstrandelevene Emilie Hallgren (f.v.), Per Christian Forrester, Fredrik Skjerven, Kristoffer Østrøm og Rebekka Barmen ble oslomestre i entreprenørskap under en gründercamp arrangert av Enova.

Fem elever fra Nordstrand videregående gikk av med seieren under Oslomesterskapet i entreprenørskap. Nå bærer det til NM i Trondheim.

Nordstrand: Årets fylkesmesterskap i ENOVA-camp ble en meget tett og spennende konkurranse. Ungt Entreprenørskap (UE) og Enova er arrangører, og temaet er energieffektivisering.

Tverrfaglig

– Laget er satt sammen av de beste elvene i ulike fag, så dette er absolutt et tverrfaglig prosjekt, der gruppen må samarbeide om å finne fram til den mest innovative løsningen, sier faglærer på Notdstrand videregående, Claus Dam.

Spennende finale

I en meget spennende finale viste elevene imponerende kunnskaper, og juryen hadde mange gode løsninger å velge mellom. Til slutt gikk Nordstrand vgs. av med seieren, foran Bjørnholt på 2. plass og Foss vgs. på 3. plass.

NM i Trondheim

Det var totalt 13 skoler som stilte med lag i konkurransen. Nordstrand slo blant annet Bjørnholt, Lambertseter, Elvebakken og Foss videregående. De 5 elevene får representere Oslo, når NM går av stabelen i Trondheim 26-28 januar.

Kreative

Oppgaven hadde temaet «Energieffektivisering i hjemmet».

Vinnerbidraget var produktet ”Lunium”. En sensor med bryter som kobler av lyset i rommet når vi ikke er til stede, og som samtidig dimmer ned lyset når det er lyst ute og dimmer det opp når det er mørkt, forteller Dam.

– Juryen var enstemming i sin vurdering og begrunnet det med at produktet var både enkelt og innovativt, legger han til.

Samarbeidet mellom Ungt Entreprenørskap (UE) og Enova går ut på å arrangere lokale gründercamper og en avsluttende nasjonal gründercamp.

Gründercamp beskrives som en treningsleir i kreativitet og nyskaping. Elevene får et reelt oppdrag med en definert problemstilling som de skal presentere en løsning på innen et avgrenset tidsrom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.