RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grüner Hills

Valdresgata er kanskje østkantens mest kjente borettslag. Det skyldes ikke en storslått arkitektur. Skyld heller på Kristin Halvorsen, Hank von Helvete, Knut Nærum eller statsminister Stoltenberg.

Grünerløkka: Sistnevnte har riktignok flyttet for mange år siden, men vi tok turen likevel.
Stort for familier
Skjermet av blindveier, bygårder og flere bommer, ligger Valdresgata borettslag som en liten oase på Grünerløkka. En noe vel postmoderne arkitektur, får 80-tallet ta skylden for. Det er i alle fall et godt sted å bo skal vi tro borettslagsstyrer, Yngve Muri.
Vi har mye sosial kontakt her. Årlige grillfester, dugnader og egen klubb for barna setter sitt preg på miljøet.
Han har vært borettslagsstyrer i fem år og har bodd der i atten. Da OBOS bygget i 1980 var det opprinnelig prosjektert høyblokker på tjue etasjer. Dårlige grunnforhold satte heldigvis en stopper for det. Nå er det et av de få stedene på Grünerløkka som tilbyr store familieleiligheter.
Det er altfor få store leiligheter i dette området. Det bygges jo bare ett- og toroms overalt.
Barnas borettslag
De store leilighetene fører til at det bor mange barn her. Østkantavisa møter to jenter på elleve år som forteller entusiastisk om alle barna i borettslaget. Etter hva vi kunne forstå egner det seg spesielt godt til å leke "boksen går" her. Det er visstnok en rekke gjemmesteder over hele området, som har en stor plen mellom alle gårdene.
Her hadde vi utescene i fjor da vi satte opp 25-års jubileumsrevyen. Det var en revy laget av og fremført av beboerne. Det var masse mennesker her og fantastisk stemning, sier Muri.
Ikke noe kjendishysteri
Om noen av de celebre beboerne deltok i revyen, ble ikke nevnt. Det er i alle fall nok kulturpersonligheter som kunne ha bidratt med både tekst og sang. Akkurat nå er det vel finansminister Halvorsen som troner på toppen av kjendisstatistikken i borettslaget. Men selv en nypolert regjeringsbil hver morgen tar beboerne med stor ro.
Vi ser på dem som vanlige beboere, som vi naboer hilser på.
Noe mer vil ikke styrelederen si om den saken.
Det han derimot har en mening om er de store forandringene på Grünerløkka de senere årene.
Alle de små butikkene man trenger i et nabolag forsvinner til fordel for cafeer og frisører. Jeg savner blant annet en moderat klesbutikk med vanlige klær. Kafeene dreper litt av mangfoldet vi hadde her før.
Borettslaget har visstnok mange kallenavn. Løkka light, Grüner Hills, Grüneråsen, "det nye borettslaget" og SV-toppen. Sistnevnte er vel mest passende i disse dager.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere