RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grüner rystet Stjernen


Tom Ivar Thompson sender Grünerpublikummet til himmels med 2-1-scoringen.
Tom Ivar Thompson sender Grünerpublikummet til himmels med 2-1-scoringen.
Grüner var fullt på høyde med Stjernen i kveldens oppgjør, og hadde nesten seieren i lomma. Men så avgjorde bortelaget i siste sekund.

DÆLENGA: Gutta fra Grünerløkka famlet et par øyeblikk i starten av kveldens returoppgjør i Grünerhallen, men etter at bortelaget tok ledelsen 0-1 i spill fem mot tre, er det Grüner som tar over initiativet i kampen.

Først utligner hjemmelagets kaptein Axel Grusell, etter å ha blitt frispilt på bakerste stolpe. 1-1 er også resultatet til første pause.

Grüner har spilt jevnt med Stjernen en hel periode, og flere lurer nok på hvor lenge det vil holde.

Den første kampen lagene møttes i denne kvalifiseringen endte med storeslem-seier til Stjernen. Grüner reiste som kjent hjem med 11-0 i sekken.

Til himmels

Men nå er kampbildet et helt annet. Grüner vinner 2. periode 2-1, i motsetning til forrige oppgjør i Stjernehallen, da Oslo-gutta tapte midtperioden 6-0.

Thomson sender hjemmepublikummet til himmels da han alene mot keeper sørger for at Grüner tar føringen 2-1 etter vel fire minutter av 2. periode.

En pasning fra Erik Holm går forbi hele Stjernen-laget, som har samtlige spillere i midtsonen, Thomson lukter lunta og plukker pucken bak ryggen på Stjernen-spillerne som er helt på hæla.

Han gjør riktignok en liten feil alene med keeper, men får satt pucken i goalen likevel.

Fredrikstad Radio, og hele Stjernen-leieren er rystet. Grüner leder fortjent 2-1.

Og like fortjent er det når backen Stian Hoelseht får klokketreff fra blue line i overtall, og sender Grüner opp i en tomålsledelse, 3-1, etter drøyt 30 minutter på isen.

Grünertrener Kristian Gilbert strekker armene triumferende i været opp mot publikum, og jubler så for scoringen med resten av laget.

Radio-mennene fra Fredrikstad har reist seg fra plassene sine, og overleverer nyheten til sine lyttere:

"¨Grüner leder 3-1, tro det eller ei. Og det er faktisk fortjent også".

Men det skulle likevel ikke bli Grüners kveld i Grünerhallen.

Opphentingen starter

Utvisningene var en stor årsak til at Grüner gikk på et stortapet sist, og det er med en mann utvisningsboksen at Stjernen starter opphentingen i kveldens kamp.

Ørjan Lindmark har fått nok at ydmykelsene, og etter kun et par trekk i overtall knaller han inn reduseringen, med en skikkelig suser som går over skulderen til Grünerkeeper Mats Johansen.

Stillingen 3-2 står til pause.

Balanse i regnskapet

Grüner går offensivt ut i siste periode, og Mats Johansen er på vei ut på benken da Stjernen får en mann utvist etter kun 15 sekunder.

Hjemmelaget klarer imidlertid ikke å utnytte overtallet, noe Stjernen skal ha en del av æren for.

Heretter er det jevn kriging fra begge lag, Stjernen har et lite spillemessig overtak, mens Grüner forsvarer seg tappert og effektivt.

På tiden 47.38 får hjemmelaget en ny tominutter, og da glipper det i forsvar.

Johan Ohlsson sender en lur pasning bakfra som finner David Hnat midt foran grünermålet. Han får god tid til å motta pucken, vende om og sikte. Pucken sitter klistret nede i venstre hjørne.

Igjen utagbart for Grüners bestemann, Mats Johansen i buret.

3-3 og balanse i regnskapet. Tiden på lystavla viser at det er drøyt tolv minutter igjen av kampen.

Avgjørelse i siste sekund

Over høytalleranlegget annonserer speaker at Kongsvinger har tatt ledelsen mot Lørenskog, og med seier mot Stjernen kunne dette blitt litt av en drømmekveld for Grüner.

Hjemmelaget er farlig frempå ved flere anledninger, men det blir med sjansene. En kombinasjon av at Stjernen-keeperen har stengt buret, og at skuddforsøkene til Grüner blir litt for knuslete, sørger for at lillatrøyene ikke får uttelling.

Dessverre er det erfaringen til Stjernen som skal bli avgjørende. Etter en offensiv dropp, slurver hjemmelaget med markeringene, og dermed kommer Stjernen to mot en i angrep.

I det tida går ut setter bortelagets Tomas Oravec den avgjørende scoringen.

Kampen ender 3-4.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere