Grüner tryner mot Oldenborg

Grüner ble til tider overkjørt av Oldenborg og kunne fort fått flere enn fem baklengs.

Grüner ble til tider overkjørt av Oldenborg og kunne fort fått flere enn fem baklengs. Foto: Foto: Bjørn-Martin Bråthen Nordby

Etter en overlegen sesongstart gikk Grüner på et sviende nederlag mot opprykkskonkurrent Oldenborg tirsdag kveld.

Tom Rune Sørensen setter her inn Grüners eneste mål i kampen. Foto: Foto: Bjørn-Martin Bråthen Nordby

I pausen ble det diskutert hvordan Grüner kunne komme seg inn i kampen igjen. Foto: Foto: Bjørn-Martin Bråthen Nordby

Grüners spillende assistenttrener, Lars Erik Bakken, kjente ikke igjen laget sitt fra de tre første kampene av årets sesong. Foto: Foto: Bjørn-Martin Bråthen Nordby

FROGNER: I upåklagelig sommervær var Frogner Stadion arena for fotballkampen i 4. divisjon, avdeling 2. Før kampen stod Grüner med full pott på tre kamper, null baklengsmål og et gjennomsnitt på utrolige syv scorede mål per kamp. Det tok brått slutt mot de helblå fra Frogner – etter 90 minutter stod det 1-5 i målprotokollen.

– I dag kjente jeg ikke igjen laget fra de foregående matchene. Ingenting stemte, sier en oppgitt Lars Erik Bakken (30), spillende assisterende trener, etter kampen.

Grunnet sykdom hos hovedtrener Omar El-Fakiri var det Bakken som ledet laget tirsdag. Før kampen fremhevet han lagets innsatsvilje i sesongens tre første kamper. Til tross for antatt sterkere motstand mot Oldenborg, som i likhet med Grüner rykket ned fra 3. divisjon i fjor, hadde han stor tro på en ny trepoenger. Men det ble tidlig klart for de snaut 30 tilskuerne at poengene skulle bli på Frogner Stadion.

Oldenborg tar kommandoen

Et par halvsjanser til begge lag og stillingskrig på midten er beholdningen de ti første minuttene av kampen, men etter kvarteret ligger den første ballen i buret bak Grüners keeper. Oldenborgs Geir Mykjåland drar av en mann på seksten meter, og klinker ballen i nota.

– Jeg kjente umiddelbart at jeg traff bra. Et godt skudd fremfor dårlig keeperspill, gliser Mykjåland etter kampslutt.

Etter scoringen tar Oldenborg kommandoen i kampen. Som følge av hjemmelagets tekniske finspill og gode kombinasjoner i midtbaneleddet har Grüner sitt svare strev med å få tak i lærkula. Med ti minutter igjen til pause er Oldenborg ikke langt unna å gå opp til 2-0, etter to situasjoner alene med keeper. Begge ganger blir skuddet for svakt til å gi tellende resultat.

– Vi kan bedre enn dette

I pausen fokuserer Bakken på å demme opp for Oldenborgs offensive spill, og beslutter i samråd med spillerne å legge seg noe dypere med hele laget. Målet er å tette mellomrommet mellom lagdelene og presse hjemmelaget til å gjøre feil.

– Dette fungerer ikke, så vi gjør også tre bytter. Kom igjen nå, vi kan bedre enn dette, oppildner Bakken spillerne sine før kamplederen blåser i gang de siste 45 minuttene.

Umiddelbart virker det som Bakkens taktikk skal bringe gutta fra Grünerløkka tilbake i kampen. Tre halvsjanser før det er spilt like mange minutter gir imidlertid ikke nettkjenning.

Det er i stedet Oldenborg som skal doble ledelsen etter en snau time – med bortelagets hjelp. Det som ser ut til å være en grei klarering fra en av Grüners forsvarspillere, treffer en medspiller, og ballen danser over målstreken. 2-0.

Grüner kommer tilbake

Etter scoringen entrer også trener Bakken banen, og tilfører straks mer aggressivitet til Grüners midtbaneledd. Oldenborg er ikke lenger like dominerende i banespillet og bortelaget ser ut til å tilrive seg et visst initiativ.

Men etter 70 minutter blir hjemmelagets hurtige pasningsspill nok en gang for vrient for Grüner å håndtere. Etter en fin opprulling kommer Oldenborgs Gaute Jensen alene med Grüners keeper, og hamrer inn 3-0.

Grüner lar seg likevel ikke affisere av den grunn. Det spillemessige overtaket de hadde før scoringen fortsetter, og når kampuret viser 80 minutter, bringer Grüner-spiller Tom Rune Sørensen spenning tilbake i kampen. Etter noen lekre kroppsfinter får han fyrt av et skudd mot keepers lengste hjørne, og ballen sniker seg inn ved stolperoten.

– Det er klart at det er artig å score mål, selv om det ikke hjalp så mye i dag. Men jeg hadde troen på at vi kunne komme tilbake i kampen på det tidspunktet, sier bortelagets målscorer.

Fortsatt mål om opprykk

I minuttene etter reduseringen skaper Grüner flere gode muligheter og er svært nære mer nettsus. Kampens første målscorer vil det dog annerledes. Etter et hardt skudd må Grüners keeper gi retur, og Mykjåland dytter inn 4-1. Og når klokken passerer 90 minutter får Oldenborgs Magnus Meling ballen inni sekstenmeteren, og har en enkel jobb med å fastsette sluttresultatet til 5-1.

– Den innsatsviljen jeg snakket om før kampen var dessverre helt fraværende i dag. På den annen side var det kanskje greit å få en trøkk, så vi kommer oss litt ned på jorda igjen etter stor suksess i de første tre kampene. Vi kommer sterkere tilbake, sier Bakken etter kampslutt.

Til tross for et sviende nederlag bedyrer den vikarierende treneren at laget fortsatt har som mål å gjøre oppholdet i 4. divisjon kortest mulig.

– Vi skal rett opp igjen, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.