RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grünerløkka; Oslomester i eldreomsorg

Fremskrittspartiet har tatt ansvar i bydelene i Oslo øst siden bydelsreformen i 1988 da bydelene fikk økonomiske rammer som bydelsutvalgene selv skulle vedta fordelingen av.

Behovet for eldreomsorg, barnehager, sosialtjenester og annet som bydelene har ansvaret for har Fremskrittspartiet sett på med nye øyne og veldig ofte lagt frem egne budsjettforslag og forslag til strategiske planer for å få flest og best mulige tjenester ut av hver skattekrone.

Arbeiderpartiet og SV har i alle disse årene vært motstandere av nytenkning og forbedring av bydelenes tjenesteyting som Fremskrittspartiet har foreslått eller gått sammen med andre partiet for å danne flertall for. Her følger noen eksempler:

I Bydel Grünerløkka-Sofienberg, forløperen til Bydel Grünerløkka, samarbeidet Fremskrittspartiet med Høyre og fikk vedtatt en betydelig omorganisering av driften ved bydelens sykehjem, noe som førte til en bedre fordeling av ressursene på sykehjemmene og bedre pleie for beboerne, og hjemmetjenestene ble styrket. Ap/SV/RV stemte imot. Denne reformen ble kopiert av mange bydeler etter hvert, ikke minst fordi den også ga innsparinger på driftsbudsjettene.

Paulus sykehjem trekkes frem spesielt i debattinnlegget fra bydelspolitiker i Sagene, Ole Jørgen Nyhagen (SV) i Østkantavisa nr 26, men han glemmer at dette sykehjemmet først var drevet av bydelen før det første gang ble konkurranseutsatt og Kirkens Bymisjon vant anbudet. Ap/SV/RV stemte imot. Undertegnede satt selv i anskaffelseskomiteen og den tilbyderen som kunne gi det beste tilbudet innenfor et akseptabelt budsjett vant. Vi gikk altså ikke etter laveste pris, men det som kunne gi den beste omsorgen for sykehjemmets beboere. Resultatet ble et av de beste sykehjemmene i Oslo, noe som også videreføres av den nye driveren. Dette er fortsatt Ap/SV/R imot.

Som gruppeleder for Fremskrittspartiet, nestleder 1999-2003 og leder 2003-2007 i Grünerløkka bydelsutvalg, har jeg vært en pådriver for en god og effektiv eldreomsorg, og under min ledelse og de seneste årene har Bydel Grünerløkka hatt den høyeste dekningsgraden av egne beboere på sykehjem og de beste resultatene på brukerundersøkelsene.

Arbeiderpartiet og SV har nå rent flertall i Grünerløkka bydelsutvalg og har allerede begynt å kutte hardt i eldreomsorgen, men de skal holde på ganske lenge før det blir så dårlig som i Bydel Sagene der Ap/SV har hatt det samme flertallet i flere perioder.

Jens E. Lange, gruppeleder for FrP

i Grünerløkka bydelsutvalg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere