RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grünerløkka-gutter til Musikkfest Oslo


ØVINGSLOKALET: Alexander Salas Johansen og Benjamin Wittemann forbereder seg til Musikkfest Oslo i øvingsrommet på Grünerløkka skole.
ØVINGSLOKALET: Alexander Salas Johansen og Benjamin Wittemann forbereder seg til Musikkfest Oslo i øvingsrommet på Grünerløkka skole. Foto: FOTO: ELLEN RØNNING
Gruppa Rapjazz fra Grünerløkka skole har fått en knallstart på karrieren. Lørdag spiller de på Schous plass.

GRÜNERLØKKA: Skolekorps er utgangspunkt for mye bra, det er Benjamin Wittemann (10) og Alexander Salas Johansen (12) enige om.

Del på Facebook

– Alle i bandet bortsett fra rapper’n spiller i Grünerløkka skolekorps, forteller Alex.

New Orleans-rap

Rapjazz består av fire gutter fra Grünerløkka skole. Benjamin er trommis, Alexander spiller trombone, Carl Karlsen (11) rapper, og på tangenter; Ola Rasmuss Erlien (11).

Lørdag er det Alexander og Benjamin som skal dra lasset, sammen med innlånt pianist Raciel Jimenez Torres. De andre gutta er forhindret.

– Men de kommer sterkere igjen, vi skal nemlig spille på Oslo Jazzfestival også, på Young Stars-scenen på Egertorget.

Benjamin smiler bredt og ser i grunnen ut til å ta suksessen med ro. Og etter å ha overhørt en liten session med gutta er Østkantavisas utsendte fan. For et trøkk og en spilleglede!

Alltid musikk

Alexander og Benjamin har tydelig blitt inspirert hjemmefra. Alexander forteller om en pappa som alltid tok sønnen med på jazzkonserter på Stortorvet Gjestgiveri.

Benjamins mormor syntes barnebarnet hadde så mye rytme i seg. Det har hun rett i! Og da tante spilte trommer var veien kort.

– Jeg VILLE spille trommer!

Og sånn ble det.

Etter en skolekonsert for en måneds tid siden, som for øvrig tok helt av, kontaktet musikklærer på skolen Musikkfest Oslo for å sjekke mulighetene for å få Rapjazz på en scene.

– Vi synes ikke prøvespillet gikk særlig bra, men det synes heldigvis han som hørte oss.

Alexander gliser.

– Vi gleder oss skikkelig! Og du, Benjamin er helt super! Og forresten, så trenger vi en elbass. Noen der ute som har lyst?

– Som er under 16 år? Og som digger trombone Shorty? Ta kontakt med oss!

Gutta går på scenen 13.20 og spiller 20 minutter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere