Grünerløkka-folk jubler over Paulus-oppussing

Folkekirken Paulus kirke i Birkelunden pusses opp for svimlende 62,5 millioner kroner.

GRÜNERLØKKA: I stedet for å flikke over tid, tar vi alt på en gang. I løpet av to år skal kirken totalrenoveres, sier byråd for kultur Hallstein Bjercke (V).

Når byrådet i dag klokken 12 legger frem Oslo-budsjettet for neste år, og økonomiplanen for de neste fire årene, så setter de altså av 62,5 millioner kroner til å pusse opp den populære kirken.

LES OGSÅ: BYRÅDET: – Hvis alle skal få, går vi konkurs

– Dette er et viktig bygg i lokalmiljøet og kirken er av stor verdi. Dette er jeg svært glad for, sier byråd for eldre, Aud Kvalbein (Krf).

Det er liten tvil om at Krfs engasjement for kirken har gjort at saken nå er kommet inn på budsjettet for 2014.

10000 vil pusse opp kirken

Engasjementet for oppussingen av kirken er stor. Facebook-initiativet som er opprettet for å skape blest rundt ønsket oppussing har 10 000 "likes".

Sammen med byråden for næring Hallstein Bjercke og byråden for utdanning Torger Ødegaard (H) møtte Kvalbein dittOslo i strålende septembersol tirsdag denne uken, for å snakke om bevaringen av den gamle kirken.

Paulus kirke, som ble oppført i 1892 og er tegnet av Henrik Bull, er i dag sikret med stillaser og overbygg, etter at takstein falt ned av kirketaket i mars i år.

Folkejubel

Kirken er fredet som et del av miljøet på Grünerløkka og vender ut mot gaten og mot Grünerløkka på den andre siden av Birkelunden.

Les også: Fredag åpner Kolonihagen på Grünerløkka

Lokalbefolkningen på Grünerløkka er jublende fornøyde med at Paulus nå endelig renoveres.

– Det var på tide, sier mamma Mari Finnstad, som er på babysang med datteren Saga på 10 måneder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.