*Nettavisen* Nyheter.

Grünerløkkas budsjettrevisjon i juni

Ved budsjettrevisjonen i juni bidro et flertall bestående av Høyre, Venstre, Fr.p. og SV til at bydelen fikk et budsjett som er å leve med. En bør merke seg at Arbeiderpartiet, for første gang, slo følge med RV for å bedrive overbudspolitikk. Hvis Arbeiderpartiet og RV hadde fått flertall for sitt forslag hadde dette medført at bydelsadministrasjonen ville anket sitt opprinnelige budsjettforslag inn for byrådet, som i sin tur ville godkjent budsjettet.

Dette ville bl.a. ha medført en nedleggelse av Slurpen som ungdomsklubb.
Høyre har også foreslått en politisk endring som er tilpasset bydelens demografiske utfordringer, og som tilsier en langt større satsning på barn og unge, samt en tilsvarende reduksjon av midler til den stadig synkende andelen eldre i bydelen.

Høyre mener at en samlokalisering av de to eldresentrene som ligger i kort avstand fra hverandre og som ville gitt 1.5 mill. ekstra til barnehager og ungdomsklubber ville vært et riktig ansvarlig grep fra bydelens folkevalgte. Men slik ville det ikke gå; Arbeiderpartiet og Frp sammen med RV sørger for at det ikke blir midler til de utfordringer som barn og unge står overfor i bydelen, ved sin stemmegivning i BU.

Vi får håpe at småbarnsforeldrene slår ring om de partene som ved sin politikk ønsker å tilrettelegge slik at det går an å bli boende i bydelen, selv om man har barn eller ungdom i huset.

Ulf Granli
Gruppeleder i Høyres BU-gruppe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag