RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grüners målgarantister


Nøkkelspillere: Erik Holm (f.v.), Morten Elverud, Stian Hoelseth og Vojtech Zounek blir viktige for Grüner i kvaliken. Sistemann i førstefemmeren – Mads Lund – var ikke til stede da bildet ble tatt. FOTO: ARE KOLSTAD
Nøkkelspillere: Erik Holm (f.v.), Morten Elverud, Stian Hoelseth og Vojtech Zounek blir viktige for Grüner i kvaliken. Sistemann i førstefemmeren – Mads Lund – var ikke til stede da bildet ble tatt. FOTO: ARE KOLSTAD
Grüner-kaptein Stian Hoelseth håper supertrioen Morten Elverud, Vojtech Zounek og Erik Holm kan skyte Grüner til eliteserien i ishockey.

GRÜNERLØKKA: – Jeg tror det er veldig åpent mellom lagene fra 1. divisjon, og det skal bli gøy å måle krefter mot Frisk Asker også. Jeg mener vi har mange spillere som kunne spilt i eliteserien, og så får vi bare gjøre så godt vi kan i disse kampene, sier Hoelseth.

Mye rutine

I dag (torsdag) starter Grüner kvaliken med en tøff bortekamp mot Rosenborg. Søndag kommer Frisk til Grünerhallen. Det siste laget i kvalifiseringsspillet er Kongsvinger, og to av fire lag får spille i eliteserien neste sesong.

– Vi har et ganske gammelt lag med mye rutine. Det tror jeg vi kommer til å tjene på, sier Hoelseth.

I tillegg er han selvsagt klar over at mange kommer til å frykte førstefemmeren, der han selv danner backpar med Mads Lund. Foran seg har backene Morten Elverud, Vojtech Zounek og Erik Holm – henholdsvis nummer fire, seks og sju på poengstatistikken i 1. divisjon. Spesielt i overtallsspill har femmeren avgjort mange kamper til Grüners fordel denne sesongen.

Møter tidligere NHL-proff

– Det har fungert bra, men det er viktig å få med at de andre femmerne våre er gode også. Hele laget er blitt veldig godt, vi har ikke hatt bredere tropp mens jeg har vært her, sier den tidligere Storhamar-spilleren som nå har spilt i Grüner i en årrekke, og også er bosatt i gåavstand fra sin hjemmebane.

– Mange av spillerne bor like ved hallen, og vi føler veldig tilhørighet til området. Nå håper vi at det kommer mange for å støtte oss i kvaliken, sier Hoelseth.

Grüner var også i kvaliken for to sesonger siden, men da kom laget til kort – selv om laget blant annet yppet seg hjemme mot Stjernen.

Dagens trener Anders Blegeberg var ikke med den gang, men han har troen på en god kvalik sett med Grüner-øyne nå.

– Vi skal prøve å vinne hver kamp, men det er klart hjemmekampene blir de viktigste. Vi kommer til å spille som vi har gjort før i sesongen, sier Blegeberg.

Han legger ikke skjul på at Grüner er underdog – spesielt når det gjelder penger.

– Vi har vel det samme budsjettet som Frisk har på én spiller, sier treneren og sikter til den tidligere NHL-proffen René Corbet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere