RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grunn til bekymring


 
 
Nordre Aker Budstikk på lederplass:

LEDER: "Skoler driver uten godkjenning". Det kan gå et støkk gjennom noen hver når man leser tittelen på en av ukens saker. Særlig de som har barn i skolealder vil nok reagere på at flere av bydelenes skoler, og mange flere i Oslo, ikke oppfyller forskriften om miljørettet helsevern i skolen. De av oss som vokste opp med å gå i en av byens skolebygg fra forrige århundreskifte vet hvor ille det kan være. Dessverre er det fortsatt slik at barn i skolealder kvier seg for å gå på toalettet mens de er på skolen. Det er skandaløst i 2010. I forrige uke skrev Nordre Aker Budstikke om fjerdeklassingene ved en av bydelens skoler som vant 100.000 kroner i returkartonglotteriet. På spørsmål om hva hun ville bruke penger på, svarte en av elevene at nye toaletter sto øverst på ønskelisten. Foran lekeapparater, kinotur, boller og brus.

Det illustrerer hvor dårlig det står til enkelte steder. Send toppolitikere eller næringslivsfolk på enkelte barneskoletoaletter en uke, eller be dem gjøre jobben sin i noen av klasserommene vi finner i osloskolen i dag, og kanskje hadde de skjønt alvoret. Når det er sagt, skolerehabilitering tas på alvor. Byrådslederen forteller om kommunens storstilte satsing på rehabilitering de seneste årene. Ikke minst er det synlig i Nordre Aker, der grunnskolene praktisk talt vil bli helt nye i løpet av noen få år. Flere av skolene på listen over dem med manglende godkjenning vil om kort tid bli topp moderne. De to videregående skolene med mangler er på vei inn i nye lokaler i den samme perioden. Men selv om situasjonen ikke er så dyster som ved første øyekast, er det foruroligende at en skole som Engebråten, med litt over et tiårs eksistens, ikke har alt på stell. Situasjonen med hundrevis av elever i "midlertidige" brakker med dårlig ventilasjon har blitt omtalt i mang en spalte i denne avisen. Og færre elever på Engebråten blir det heller ikke i årene som kommer.

Selv om det ser lyst ut for flere av skolene, er det altså ingen grunn til å avfeie resultatene fra Helsedirektoratet og Undervisningsdirektoratets undersøkelse som ubetydelige. Vi har sagt det før, men gjentar det gjerne: Selv under byggeperiodene må elevene sikres de beste arbeidsforhold, på linje med en hvilken som helst annen arbeidsplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere