RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grunnstein for framtida


Grunnstein: Som en av sine siste oppgaver som leder for forrige valgperiodes bydelsutvalg på Nordstrand sørget Ulf Stigen for å forsegle hullet hvor grunnsteinen ble lagt.
Grunnstein: Som en av sine siste oppgaver som leder for forrige valgperiodes bydelsutvalg på Nordstrand sørget Ulf Stigen for å forsegle hullet hvor grunnsteinen ble lagt.
Selv om byggingen har pågått siden i fjor ble grunnsteinen til nybygget på Døve- hjemmet lagt ned i forrige uke.

Nordstrand: Det er veldig hyggelig å være med på sånne ting. Spesielt siden dette er en gruppe som ikke skriker høyest. Det er viktig for oss politikere å lytte til denne gruppen også, sa BU-leder Ulf Stigen før han la ned grunnsteinen til nybygget på Conrad Svendsens Senter (CSS) i Solveien.

Større leiligheter

Det nye bygget skal romme 18 nye omsorgsleiligheter. CSS ble bygget som spesialsykehjem i 1984. De nye leilighetene gir senteret et par ekstra boenheter, men i hovedsak vil det bidra til at beboerne får større og romsligere boliger. Byggingen startet like før jul i 2006 og skal etter planen være ferdig til 28. februar 2008.

Beboerne gleder seg voldsomt. De har vært med på å velge farger til leilighetene. De er daglig ute og ser hvordan det går med byggingen, sier Rune Baardsen som er direktør på CSS.

Med sine 300 ansatte er trolig Conrad Svendsens Senter den største arbeidsgiveren i Bydel Nordstrand. CSS har 60 faste beboere som kommer fra hele landet. I tillegg har de et dagsentertilbud som trekker til seg brukere som ikke bor på CSS.

Skrin i veggen

Grunnsteinen som ble lagt ned av Ulf Stigen var et blått skrin som blant annet inneholder årsmelding, årsplan for 2007, heftet Basistenking, statutter og vedtekter, brosjyrer om CSS, tegninger av bygget, mynter og sedler fra 2007, samt en dagsaktuell utgave av Vårt Land og bilder fra byggeprosessen. Når bygget står ferdig i februar neste år skal det settes opp en plakett på veggen hvor skrinet er murt inn.

Vi har lagt det ned for at folk skal finne det om 50, 100 eller enda lengre tid og vite hva vi drev med her på CSS i 2007. Dette er en gledens dag. Det er godt å ha kommet så langt som vi er nå. Vi gleder oss veldig til det skal stå ferdig, sier Rune Baardsen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere