RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Guide: Velg riktig spillkonsoll


XBOX 360: Flest gode spill og færrest svakheter, men også mest støy.
XBOX 360: Flest gode spill og færrest svakheter, men også mest støy.
XBox 360 har flest gode spill og færrest svakheter. Men kanskje passer Wii eller PlayStation 3 bedre for deg?

GAMER.NO: Det tar gjerne en stund før nye spillplattformer får vist hva de er gode for. Men etter en høst rik på gode utgivelser er det på tide å spørre seg hvordan de ulike boksene har prestert så langt, og hvilken eller hvilke det lønner seg å velge. Xbox 360 har allerede vært her i over to år, mens både Wii og PlayStation 3 dukket opp for omtrent ett år siden.

Spillutvalg

Det aller viktigste for en spillkonsoll er at den har et bredt utvalg av gode, interessante titler å velge mellom. Av de tre nye maskinene er det Xbox 360 som har det sterkeste spillutvalget. Spesielt gjelder dette spill innen racing, action og idrett, som alle er bredt og godt dekket, men maskinen kan også by på solide rollespill og actioneventyr. X360 har dessuten den mest gjennomførte tjenesten for å spille mange sammen over nett. Konsollen har foreløpig har flest spill tilpasset en litt eldre målgruppe: Det er også mulig å få tak i familievennlige spill, men disse er i mindretall.

Flest spill for barn

Wii er den maskinen med flest spill egnet for barn og familier, og den maskinen som er best egnet for å spille flere i samme stue. Mange av Wii-spillene styres ved bevege seg fysisk i stedet for å trykke på knapper. Tennis, bowling, bordtennis og golf har vist seg å være morsomme anvendelsesområder for denne nye formen for spilling.

Maskinen kan dessuten by på flere svært gode actioneventyr, og snedige ideer som kirurgspill og dykkerspill, men den stiller svakt innen både lagidrett, skytespill og realistiske racingspill.

Startvansker

PlayStation 3 er den nyeste plattformen på markedet, og den har fortsatt litt starttrøbbel. En rekke spill kommer nemlig ut parallelt på X360 og PS3, og mange av disse har vist seg å fungere dårligst på PS3. Dette gjelder slett ikke alle, men i en del tilfeller kommer du rett og slett heldigere ut av det om du kjøper utgaven for X360. Kvaliteten på spillene som kun er gitt ut for PS3 er til gjengjeld god. Maskinen kan by på et godt utvalg av spill innen lagidrett, skytespill og actioneventyr, men sammenliknet med utvalget for X360 har PS3 fortsatt et stykke å gå.

Mest støy

Alle de tre maskinene stiller med ekstra funksjonalitet i tillegg. Med Wii og PS3 kan du surfe på nettet, mens alle maskinene har mulighet for å laste ned artige spill fra nettet for en liten slant. X360 og PS3 har i tillegg gode muligheter for avspilling av film og musikk. På PS3 kan du spille av Blu-ray-filmer, mens X360 har støtte for HD DVD-filmer hvis du kjøper en tilleggsenhet for dette.

Støynivåmessig er X360 den maskinen som peker seg ut i negativ retning. På maskinene vi har testet har støynivået vært ganske plagsomt, og det har vært nødvendig å skru opp volumet på TV-en for å forsøke å "skjule" problemet. Wii og PS3 er derimot etter vår erfaring forholdsvis stillegående maskiner, og lydnivået har aldri vært til sjenanse. Både X360 og PS3 tar opp omtrent like mye plass som en DVD-spiller. Wii-en utmerker seg her, og er under halvparten så stor som de to andre. Aberet er grafikkvaliteten, som på PS3 og X360 er langt høyere enn på Wii.

Konklusjon

Alt i alt er Xbox 360 det beste kjøpet i dag. Den har flest gode spill og færrest svakheter, men den har etter vår erfaring et plagsomt støynivå. Det er derfor lurt å vurdere om man bør godta de litt slankere spillbibliotekene til Wii eller PlayStation 3 til fordel for en rolig stue.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere