RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gull av gråstein


Blant alle forslagene, likte Børge Ingvaldsen, nestleder i BU, best det som ga inntrykk av et aktivt Haugerud.
Blant alle forslagene, likte Børge Ingvaldsen, nestleder i BU, best det som ga inntrykk av et aktivt Haugerud.
Et vidt spekter av ideer og forslag på hvordan et bydelssenter fra 60-tallet kan forvandles til et livskraftig bydelssentrum. En utstilling på og om Haugerud senter.

HAUGERUD: Det var Eiendoms- og byfornyelsesetaten og Europan Norge inviterte til Europan-utstilling på Haugerud senter sist lørdag. Her kunne du se alle innsendte bidrag til verdens største arkitektkonkurranse.

Attraksjon

Til den delen av utstillingen som angår Haugerud var det kommet inn 27 forslag.

– Her er det begge ytterpunktene. Fra rene landsbyidyllen til et senter med all verdens tilbud og som skapt for liv og røre, forteller Espen Røyseland, sekretær for Europan Norge.

Gjennom Groruddalssatsningen satser Oslo kommune fortsatt på opprustning av lokale sentre. Derfor hadde konkurranseprogrammet tatt utgangspunkt i bydelens og sentereierens sammenfallende visjon om å satse på unge og eldres behov på Haugerud. Europan 10 vil gi noen fremtidsbilder på hvordan man kan bygge og utvikle senteret, boliger for unge og eldre tilknyttet gode møterom og uteplasser. Eller kort sagt: Haugerud senter – en fremtidig attraksjon i utforming og innhold?

Bilder fra utstillingen

Liv og røre

Forslagenes forskjellighet skapte diskusjon, og mange av de frammøtte ga tydelig tilbakemeldinger på hva de mente kunne fungere og hva som var helt bak mål.

– Etter en rask gjennomgang falt jeg for dette forslaget. Her er det tydelig et senterområde som lever. Åpent og spennende. At også presentasjonen skiller seg ut, gjør også sitt, sier Børge Ingvaldsen, nestleder for bydelsutvalget i Alna. Han sto også for den offisielle åpningen av utstillingen.

Juryarbeidet starter i oktober og vinnerbidraget offentliggjøres 18. januar 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere