Gå til sidens hovedinnhold

Gull i første forsøk

Orienteringsløper Andreas Høye ble Norgesmester da han vant Oslo Maraton i sitt aller første forsøk.

OSLO: Vi ble vitner til et fantastisk arrangement da Sportsklubben Vidar med en rekke samarbeidspartnere arrangerte Oslo Maraton sist helg.

I strålende sol viste Oslo seg fra sin beste side da omlag 16.000 deltakere fra hele 71 nasjoner stilte til start i helgens løpsøvelser, som i tillegg til søndagens maraton og halvmaraton også inneholdt 3 kilometer og 10 kilometer.

Overraskende gull

Orienteringsløper Andreas Høye, som representerte Slevik under årets Oslo Maraton, tok et noe overraskende gull - eller rettere sagt to gull siden dette også var et Norgesmesterskap på distansen.

– Dette var helt fantastisk og kjempemorsomt å vinne. Hadde ikke trodd på seier i forkant, men håpet å komme inn blant de fem beste - og jeg må innrømme at det å løpe maraton ga mersmak. Bare det enorme folkelivet langs løypa gjorde dette til et eventyr, fortalte den nybakte Norgesmesteren.

Tiden Andreas Høye fikk registrert som vinnertid ble 2.29.21, nesten minuttet foran andremann John Henry Strupstad fra Ren-Eng, med tiden2.30.25. Bronsen havnet hos Jens Kristian Berg fra arrangørklubben SK Vidar, på tiden 2.32.12.

– Verste jeg har vært med på

Damenes vinner ble Fride Buer-Vullum fra arrangørklubben SK Vidar på tiden 2.45.34, også hun en overraskelsevinner foran favoritten Margaretha Baumann fra SK Vidar, som ble klokket inn på tiden 2.47.31. Bronsen gikk til Marthe Katrine Myhre fra Gjøvik FK på tiden 2.51.11.

– Det var så utrolig deilig å vinne dette løpet, jeg så nemlig Baumann lå foran meg lenge, men ved 37 kilometer så maktet jeg å ta henne igjen, sa en strålende fornøyd maraton-vinner, før hun kjapt la til;

– Dette er det absolutt verste jeg har vært med på, men det har vært en kjempefin tur gjennom Oslos gater. Veldig hyggelig med alle som sto rundt i løypa og heiet oss frem også, avslutter Fride Buer-Vullum.

– Ingen løpedronning akkurat

Oslo-ordfører Fabian Stang (H) sto lenge i målområdet og gratulerte helter og heltinner etter hvert som de ankom festningen - og ordføreren måtte innrømme at han selv ikke så ofte er å se ute med løpsskoene på;

– Vel, jeg er ganske aktiv, men ingen løpedronning akkurat. Jeg driver med svømming, sykling og skiturer i marka, der får du nok sett meg til vinteren, humrer ordføreren.

– Men, jeg tar av meg hatten for hva deltakerne presterer her i Oslo Maraton. I tillegg er det jo en folkefest i Oslo sine gater, en fantastisk flott dag, avslutter ordfører Fabian Stang og konkluderer med det hvordan de aller fleste opplevde årets Oslo Maraton.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre