Gull til Jokkes venner

Gitaristen Petter Baarli spilte i Jokkes siste band Valentourettes, og er med på fem av låtene på hyllesten. Til venstre i bildet: Pål "Påsan" Johnsen, arrangør og initiativaker til samleplaten. Til høyre, Vidar Rugseth, tidligere vokalist i Valentourettes.

Gitaristen Petter Baarli spilte i Jokkes siste band Valentourettes, og er med på fem av låtene på hyllesten. Til venstre i bildet: Pål "Påsan" Johnsen, arrangør og initiativaker til samleplaten. Til høyre, Vidar Rugseth, tidligere vokalist i Valentourettes.

Fire år etter utgivelsen har hyllestplata til Joachim Nielsen solgt til gull. Tirsdag ble trofeene delt ut på Joachims egen oppkalte gate i Oslo Øst.

Phantoms

The Launderettes og Lars Løvold

Christopher Nielsen har bestem at pengene fra salget av plata skal gå til Regnskogfondet. Her med daglig leder i Regnskogfondet Lars Løvold som holdt tale og takket artistene for beløpet på kr. 500.000,- .

Jo Nesbø spilte låten "To Fulle Menn" på tributeplata

Klovner i Kamp

Joachim Nielsens Gang: Joachim Nielsen ville mandag blitt 45 år. For å markere og hedre hans minne fikk 50 grupper utdelt gullplate for hyllestplata «Det beste til meg og mine venner» som har solgt til gull.

– Det var nytt for oss at den hadde solgt så mye. Vi samlet tall fra forskjellige distributører, og da hadde den nådd 22.000. Vi håpet på 5.000 da vi ga den ut, sier Pål Johnsen, som tok initiativet til prosjektet, til Dagsavisen .

Kvelden startet med at Mannskoret (Prebble Houmb fra DumDumBoys m fl) sang to Jokke-låter. Deretter ble hver eneste artist kalt opp på scenen og fikk overrakt en gullplate.

Legenden lever videre

Joachim Nielsens bror, Christopher, sier til avisen at fansen kan vente seg nytt materiale fra østkantlegenden.

- Det ligger flere etterlatte innspillinger av Jokke igjen hvis han skraper kistebunnen. Disse vil komme ut på plate de nærmeste årene, opplyser han.

Regnsogsfondet jubler

Regnskogfondet har mottatt 500 000 kroner i forbindelse med salget av plata.

Arrangør og initiativtaker til albumet, Pål ”Påsan” Johnsen var glad for det store oppmøtet og veldig fornøyd med kvelden.

Regnskogfondets daglige leder Lars Løvold sier til Østkantavisa at han føler at man kan trekke paralleler mellom Jokke og Regnskogfondet.

- Jeg syns det er flott det ble laget en hyllestplate til Jokke. Jeg vil gjerne takke alle artistene for den ekstremt store gaven, og gratulerer med velfortjente gullplater. Hvis det er noen som helst sammenheng mellom Jokke og det vi i Regnskogfondet jobber med, må det være outsideren. Vi jobber for pygmeer i Kongo og indianere i Amazonas som er the global outsiders. De blir tråkka på hver eneste dag, og kjemper mot bulldozere, motorsager og folk som skal tjene penger på deres skog. Disse 500.000,- går til konkrete prosjekter i samarbeid med skogsfolkene i Papua Ny Guinea, Malayisa, Kongo og Brasil. Og sist, men ikke minst: Tusen takk for at dere laget en så utrolig bra hyllestplate, sier han til Østkantavisa.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.