RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V) anser Gulleråsen stasjon som tapt og vil ikke anbefale å opprettholde busstilbudet.
Samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V) anser Gulleråsen stasjon som tapt og vil ikke anbefale å opprettholde busstilbudet. Foto: Arkivfoto

Gulleråsen mister alle kollektivtilbud

Først forsvant T-banetilbudet på Gulleråsen stasjon. Nå blir buss for bane lagt ned.

GULLERÅSEN: – Ruter opererer med stramme budsjetter neste år og må gjøre innsparinger. Det vil bli rutebegrensninger og vi må veie de ulike tilbudene mot hverandre for å finne hva som gir det beste helhetlige kollektivtilbudet. Busstilbudet fra Gulleråsen stasjon har den høyeste kostnaden per reisende. Det er for få reisende til at jeg vil pålegge Ruter å opprettholde dette tilbudet, sier byråd for miljø og samferdsel, Ola Elvestuen (V).

– Forstår skuffelsen

I ett år har beboerne rundt Gulleråsen stasjon ventet på at det skulle komme en løsning for av- og påstigning etter at Ruter for sent oppdaget at de nye vognene på Holmenkollbanen ikke kunne stoppe på stasjonen. Dette gjelder plattformen for trafikk ned mot byen.

Etter press fra beboere ble det opprettet et busstilbud med avgang hver halvtime mot Slemdal.

– Jeg forstår at de som bor i området rundt Gulleråsen blir skuffet, men det er en situasjon hvor Ruter må ta hensyn til et stramt budsjett, sier Elvestuen.

Gulleråsen tapt

– Både din forgjenger Jøran Kallmyr og byrådsleder Stian Berger Røsland har lovet at det skulle komme en løsning for Gulleråsen stasjon.

– Det har vært stor politisk vilje til å finne en løsning som Jernbanetilsynet kunne godta. Jeg har vært i møte med Jernbanetilsynet og Ruter for å få vite faktagrunnlaget og hvilke muligheter som er til stede for å få åpnet stasjonen. Vi ville være med på å finansiere en ettdørsløsning, men Jernbanetilsynet sier nå at løsningen ikke holder sikkerhetsmessig. Gulleråsen er foreløpig tapt med de avklaringer som er gjort. Det er beklagelig, sier Elvestuen.

– Vil det komme andre tilbud?

– Jeg har bedt om å få utredet alternative tiltak utenfor stasjonsområdet. Et alternativ kan være å bygge en midlertidig plattform nærmere Slemdal. Det er også mulig å fremskynde oppgraderingen av stasjonene generelt, også på Holmenkollbanen, men det vil likevel ta tid, sier Elvestuen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere