Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullfest for Viqueens

Viqueens Incredible stjal showet i norgesmesterskapet i cheerleeading. Jentene ordnet et av fem gull til Viqueens.
Viqueens Incredible stjal showet i norgesmesterskapet i cheerleeading. Jentene ordnet et av fem gull til Viqueens.
Med fem NM-gull viste cheerleaderne til Viqueens at de er landets klart beste klubb.

Kristin Berteig Zeiner (fra venstre), Isabell Southorn og Julie Bertine Øyen.

Et pent smil er viktig i cheerleading.

På Viqueens finnes det også mange gutter. De bidrar med mange tunge løft.

LILLESTRØM: Årets norgesmesterskap i Skedsmohallen ble en fest uten like for gjengen fra Viqueens. Laget gikk til topps i både group stunt (gruppa Miracle), senior group stunt all female (Shorties), junior cheer all female (Incredible), senior cheer mixed (Force) og senior cheer all female (Spirit). I tillegg ble det sølv i junior group stunt (Wonder) og bronse i senior group stunt mixed (Ace).

Vi følte det gikk bedre under lørdagens kvalifisering, men det gikk greit nå også. Vi håper på gull, sa Kristin Berteig Zeiner rett etter oppvisningen til Force.

Da hadde ennå ikke avgjørelsen om hvem som fikk hvilke medaljer kommet, men det skulle vise seg at jentene og guttene i Viqueens hadde lite å frykte.

Flott show

Manglerud-jenta Kristin er en av mange lokale jenter på Force-laget, som var i særklasse best i sin klasse med sitt forrykende show.

Å få til teknikken er det viktigste, og det er mye som skal stemme. Showet skal inneholde mange elementer, som for eksempel rop, dans, stunts og pyramider. Det er også det som gjør cheerleading så morsomt. Det er hele tiden noe nytt å prøve på, sier Kristin.

Viktig med gutter

På Force er ikke overraskende jentene i klart overtall, men fem gutter bidrar med nødvendige krefter.

De klarer mange løft alene, så de gjør en viktig jobb. Vi trenger flere gutter, smiler Isabell Southorn og Julie Bertine Øyen.

Felles for Kristin, Isabell og Julie er at de begynner å få bra med erfaring etter å ha drevet med cheerleading i flere år. NM er sammen med EM sesongens klart største høydepunkter.

NM er på en måte det vi trener mest mot, siden vi må gjøre det bra der for å komme til EM. Det er nummer én og - to i NM som får tur til EM, forteller Kristin.

Manglerud-jenta brenner for cheerleading, og i tillegg til å konkurrere med eget lag har hun også flere oppgaver i klubben.

Jeg trener tre lag i klubben. Jeg rett og slett elsker cheerleading, fastslår Kristin som synes det er morsomt at Viqueens hevder seg så godt i NM.

Vi har alltid mange lag i NM, og det betyr mye å gjøre det bra i alle klassene. Alle blir prioritert i Viqueens, smiler Kristin.Jeg rett og slett elsker cheerleading

Kristin Berteig Zeiner


Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!