RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullgravere fant bronse

Hele syv Tae Kwon do deltagere fra kampkunstkjeden Mudo Instituttet, var plukket ut til en av verdens største turneringer i Nederland. Alle presterte i overkant av det som var forventet, smiler trener Gunnar Bratli.

Tveita: I treningslokalene til Mudo Tveita, i underetasjen på Tveita senteret, flagrer det daglig i spenstige spark og unorske utrop. Hver eneste dag trenes det nemlig på den Koreanske kampkunsten Tae Kwon Do. En kampkunst med streng disiplin og harde slag.
Sist helg reiste syv utøvere, fra både Mudo Tveita og Mudo Furuset, til en av verdens største Tae Kwon Do konkurranse, " Deutch open", hvor de sammenlignet krefter og teknikk med utøvere fra hele verden.
-Alle presterte i overkant av det som var forventet! Vi fikk to bronser, og det var Nikolina Kursar og (14) og Lara Fiali (16). Guttene som var med gjorde også en kjempeinnsats, og vi er kjempefornøyde! Det var en topp tur, forteller trener Gunnar Bratli ivrig, etter å kommet hjem fra mesterskapskonkurransen "Deutch open".
Det er rundt 1250 påmeldte utøvere fra hele verden, og det har vært en viktig og lærerik opplevelse for den unge troppen, Shiraz Mohammed (19), Eirik Nilssen Bratli (15), Nikolina Kursar (14), Lara Fiali (16), Andreas Fredriksen (13), Nadir Eledrissi (13) og Fritjof Nguyen (14), som har OL-deltagelse som mål.

OL

-Shiraz er den eneste av oss som kan ha OL i Beijing i 2008 som et reelt mål, ettersom de andre er for unge. Men OL i London i 2012, er allerede noe resten av troppen satser mot.
Alle de som er her i dag, kan i utgangspunktet bli tatt ut til dette OLet, og det er en viktig hovedmålsetning, fortsetter Bratli videre. Men før OL er det mange andre spennende kamper å kjempe. Og turen til Nederland, som var deres første turnering utenfor skandinavia, har gitt mersmak.
Det neste stemne vi prøver å komme oss med på er Belgien open om rundt to måneder. Dessuten har flere av deltagerne muligheten til andre spennende kamper før det. Jeg har et håp om at Shiraz skal bli tatt ut til EM-kvalifiseringskamp på Jordal neste uke, og så håper og tror jeg på Junior VM deltagelse for Nikolina til sommeren, smiler han.

Fått knock

Før avgang forteller de yngste deltagerne forteller ivrig om det verste som kan skje dem der nede.
Det er å bli knocka! Det har skjedd en gang på trening, det var broren min, forteller Fritjof, mens de andre fniser. Det var nemlig lillebroren. Men denne gangen gikk det greit, og ingen av dem fikk bruk for trenerens hemmelige hjelpemiddel.
Vi har med en body bag i tilfelle det går riktig ille, fleiper Bratli, før de unge deltagerne fikk sin siste nattesøvn før avreise.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere