RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullgutter fra Groruddalen


Edelt metall: Kim Gibson og Christopher Eidsvaag smiler etter gode resultater.
Edelt metall: Kim Gibson og Christopher Eidsvaag smiler etter gode resultater.
Kim Gibson fra Linderud og Christopher Eidsvaag fra Vestli tok med seg tre gull, to sølv og en sølv fra NM i Wushu, eller Kung Fu som idretten er bedre kjent som.

Bergen: Norgesmesterskapet ble avviklet i Bergen, og hadde over 50 deltagere.
De to bestevennene og kampsporttalentene imponerte stort nok til å gli rett inn i diskusjonen om en EM-billett neste år.
Neste år kan vi se Wushu som en representasjonsgren under OL i Beijing, og idretten er i stor vekst både i Norge og internasjonalt.
- Jeg er veldig fornøyd med resultatene våre i dette mesterskapet, de stod i stil til våre målsetninger før NM, sier coach og utøver Kim Gibson, som tilføyer at det fort kunne blitt mer edelt metall, men at det var en liten dommerfeid som gjorde at det ble med beholdningen på imponerende tre gull, to sølv og en bronse.

Bestekompiser

De to har i en årrekke vært bestekompiser, og de tror at dette nære vennskapet har sin del i at de også vant lagkonkurransen.
Det er klart vi har en helt spesiell kjemi oss i mellom når vi utfører vår parøvelse, vi vet hvor vi har hverandre og hvis vi skulle gjøre noen slurvefeil så har ikke det så mye å si da kjenner hverandre godt nok til å komme oss videre, sier Gibson.
Det er i denne nevnte parøvelsen hvor de sammen har laget en oppvisninskamp i Wushu at det nå ser ut til at guttene også kan komme til å sikre seg en EM-billett neste år om alt går som guttene selv vil.
Gibson forteller at det er på eget initiativ de henvendte den sportslige ledelsen i Norges Kampsportforbund om de kunne få satse mot neste års Europamesterskap, noe forbundet stilte seg veldig positive til.
- Jeg følte vi måtte vise dem hvor lyst vi har til å satse, og at det ikke er noen tvil om vår målsetning om å kjempe med de beste i Europa. Derfor henvendte vi oss direkte til forbundet etter stevnets slutt, og responsen var veldig positiv. Så om alt går som planlagt så blir det forhåpentligvis EM-tur på oss neste år, sier Kim Gibson.

Egen klubb

I tillegg til å være aktive utøvere har guttene også tatt seg tid til å starte sin egen klubb, eller treningsgruppe som hovedinstruktør Gibson kaller det.
Vi startet med å holde oppvisninger for å promotere idretten i Oslo-området, men etterhvert som vi holdt oppvisninger fikk jeg fler og fler henvendelser fra folk som ville begynne å trene med oss. Så da spurte jeg Chris (Christopher Eidsvaag, red anm) hva han syntes om idéen å starte en egen treningsgruppe i Wushu, han likte idéen og nå holder vi vårt første nybegynnerkurs på Sinsen i Oslo, forteller Kim Gibson.
Alle som er interessert i å trene med Chris og Kim kan besøke deres internettside www.wushunorway.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere