Gå til sidens hovedinnhold

Gullhjelmen er trøsten

Selv om Furuset har slitt tungt til nå i sesongen, har høsten vært positiv for Christian Thygesen.

FURUSET: Løperen er inne i sin andre sesong for "Ulva". Etter at skader ødela mye av fjorårssesongen, har Thygesen spilt en mer sentral rolle for groruddølene i år. Det har blant annet ført til 16 poeng 7 mål og 9 assist på poengstatistikken. Med det er han Furusets beste poengplukker, og har dermed lagt beslag på gullhjelmen som sitt lags mest poengfarlige.

Det har gått ganske bra, og jeg har vel faktisk allerede like mange poeng i år som jeg hadde i hele fjor, sier 26-åringen.

Mye press

Kaptein og rekkekamerat Martin Hansen gikk selv ut i vår avis før årets sesong og sa at Thygesen var en av dem som måtte ta over som poengmaker etter Teemu Kuusisto, som måtte forlate Furuset før årets sesong.

Det er synd vi ikke har noen virkelige topp poengplukkere, så jeg merker det blir litt ekstra press på meg, sier Thygesen.

26-åringen har i alle fall en sentral rolle i mannskapet.

Ja, det blir mye spilletid, og det er gøy. Jeg har trent veldig bra helt siden oppkjøringen, og unngått skader. Forrige sesong ble mye ødelagt av at jeg var borte fra isen i to perioder, forklarer Furusets poengkonge.

Tenker ikke sluttspill

Etter en tung start, virket det plutselig som om Furuset hadde våknet noe til liv igjen. Etter borteseier over Frisk-Asker, fulgte groruddølene opp med seier hjeme mot Stjernen forrige torsdag.

Søndag ble det imidlertid et kraftig tilbakeslag, da Lørenskog ble for sterke.

Furuset har også vært i aksjon på Lillehammer denne uka, men det var etter vår deadline. Uansett tror ikke Christian Thygesen det er noe vits å håpe på sluttspillplass i år.

Nei, det blir nok tøft. Uansett skal vi ikke ha noen problemer med å motivere oss resten av sesongen, sier 26-åringen.

Om poengkongen tar en ny sesong i Furuset, er han imidlertid mer usikker på.

Det har vært mye mas denne sesongen, så jeg ønsker ikke å oppleve det her én gang til. Men jeg vil fortsette med å spille på toppnivå, sier Christian Thygesen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot