RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gulljenta tok medalje nummer to

Torsdag vant Astrid Jacobsen (20) fra Heming spurtduellen og sikret seg dermed sitt første VM-gull. Fredag slo hun til igjen, denne gangen med bronse på sprintstafetten.

Sapporo: 20-åringen fra Holmenkollen kom med på VM-laget etter å ha blitt norgesmester på sprinten i Meråker for noen uker siden.

Gull

Torsdag fikk hun sitt internasjonale gjennombrudd, da hun slo knock-out på konkurrentene i spurten. Jacobsen lå lenge som nummer to, men slo til de siste hundre meterene.
- Det er helt sykt. En drøm jeg ikke har drømt ennå har gått i oppfyllelse, sa gulljenta til NRK like etter målgang.
- Jeg kom ikke så veldig godt ut, og slet med å holde følge i bakken. Men da jeg skjønte at jeg kunne komme forbi tok jeg sjansen, smiler den ferske verdensmesteren som mottok gullmedaljen foran rundt 30 000 tilskuere i Sapporo Dome.
- Jeg ble litt skjelven og måtte konsentrere meg om å stå rett opp og ned. Følelsen kan egentlig ikke beskrives.

Bronse

Fredag slo gulljenta like gjerne til med sin andre VM-medalje på to dager, da hun og Marit Bjørgen tok bronse i lagsprinten.
Astrid Jacobsen virket lysten på et nytt gull på hennes siste etappe, og rykket til mot slutten og sendte Marit Bjørgen ut i tet. Hun forsøkte å beholde luken, men klarte det ikke.
Til slutt måtte Bjørgen se seg slått av gullvinneren Virpi Kuitunen fra Finland og Claudia Küntzel-Nystad fra Tyskland.
- Jeg merket at jeg ble litt stiv. Jeg burde kanskje spart litt mer på kreftene, for å ha litt igjen mot slutten, sier Bjørgen til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere