RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gulljentene fra Lambertseter herjet


GULLJENTER: Andrea Holmboe (venstre), Celine Hilton, Jennifer Vo og Marte Løvberg svømte inn til gull på 4x100 meter medley i Ungdomsmesterskapet.
GULLJENTER: Andrea Holmboe (venstre), Celine Hilton, Jennifer Vo og Marte Løvberg svømte inn til gull på 4x100 meter medley i Ungdomsmesterskapet. Foto: FOTO: Arild Jacobsen
Stortalentet Marte Løvberg (15) førte an da Lambertseter ble beste klubb i Ungdomsmesterskapet i Nadderudhallen.

BEKKESTUA: – Jentene har vunnet alle stafettene i ungdomsklassen, så det er vi godt fornøyde med, sier trener Joacim Lilleåsen.Da lokalavisen besøkte Nadderudhallen svømte Marte Løvberg, Jennifer Vo, Celine Hilton og Andrea Holmboe inn til gull på 4 x 100 meter medley på tiden 4,19,39.

– Det er en veldig god tid. Vi har aldri svømt så fort med et så ungt lag før, sier Lilleåsen.

Langhelgens mesterskap i Nadderudhallen var både et Ungdomsmesterskap samt NM for junior.

LES OGSÅ: LSVK lader opp til mesterskap på Mallorca

– Vi er litt tynt besatt på juniorsiden akkurat nå, så da er det ekstra moro at vi er gode i ungdom. Det viser at det gror godt, sier Lilleåsen.

Lambertseter ble klart beste klubb i ungdomsklassen, mens arrangørklubben Bærumsvømmerne var helt suverene i juniorklassen.

Blir gira på stevner

Gulljentene til Lambertseter var i sving i mange øvelser, og i stafettene var det ingen som kunne hamle opp med våre lokale helter.

LES OGSÅ: Armin Porobic knuste 22 år gammel rekord

Marte, Jennifer og Andrea hadde selskap av Hanna Louise Berge da de vant 4 x 100 meter fri og 4 x 50 meter fri i ungdomsklassen, og 4 x 50 meter fri i junior.

– Det som er kult med stafett er at alle tar hver sin fight i bassenget, og så står det mange og heier på oss ved siden av, sier Jennifer.

Og støtten fra lagvenninnene er viktig.

– Vi blir skikkelig gira når det er noen som roper på oss. Man blir liksom ikke så sliten når du har noen som hyler bak i nakken din hele tiden, sier Celine.

Der er sømmerne flinke til å støtte hverandre.

– Støtten gir et ekstra kick, sier Marte.

Løvberg imponerte

Det er mange flinke jenter i Lambertseter, men 15-åringen Marte Løvberg har det lille ekstra.

LES OGSÅ: Kommer hjem fra USA for å kjempe om medaljer og rekorder

Hun tok gull i alle øvelsene hun stilte opp i ungdomsklassen, og hun vant en sølv og tre bronse individuelt i juniorklassen.

– Jeg er inne i en ganske tung treningsperiode, så jeg er fornøyd med at jeg klarte å «perse» på 200 meter fri, sier Marte.

Tiden 2,01,28 var en bra forbedring fra den gamle «persen» på 2,01,76.

– Jeg må ned på 2,01,02 for å komme med på seniorlandslaget, og det er målet mitt å klare før jul, forteller Marte.

Sjansen for å klare det kommer i nordisk i Väsby utenfor Stockholm om tre uker.

– Jeg vil gjerne komme med på det landslaget, for det betyr at jeg kommer på flere treningsleire og får sjansen til å svømme flere meter. Og det blir jeg bedre av, sier 15-åringen.

Marte «perset» også fint på 100 meter medley hvor hun presset ned tiden sin fra 1,05,07 til 1,04,07.

– Marte har gjort det veldig bra selv om dette er en slags gjennomkjøring for henne. Hun er en av de beste crawlsvømmerne i Norge uansett klasse, sier trener Joacim Lilleåsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere