Gå til sidens hovedinnhold

Gulljentene

Både Lena Boysen Hillestad og Karoline Conradi Øksnevad gikk til topps i helgens verdensmesterskap i hundekjøring på barmark.

Piandelagotti, Italia: Dermed ble det en lokal jubelhelg i italienske Piandelagotti, der Norge generelt gjorde det meget bra. Fasiten for de norske utøverne ble ti medaljer, hvorav seks gull.
Før helgen lå det 15 centimeter snø i løypene, og siden mesterskapet skulle gå på barmark måtte det voldsomt arbeid til fra arrangørene for å få i stand ordentlig forhold til konkurransen startet.
Hele 188 deltakere fra 20 nasjoner stilte i mesterskapet som gikk over to dager, og der sammenlagttiden til slutt bestemte hvem som stakk av med medaljene.
Lena Boysen Hillestad fra Holmenkollen var i det umulige hjørnet i Italia. Hun kunne reise hjem med gull både i sparkesykkel med to hunder og vognklassen med fire hunder.
Karoline Conradi Øksnevad fra Montebello knuste konkurrentene og vant med ett minutt på sølvvinner Emanuella Grissius fra Frankrike i klassen snøresykling med hund, der hun noterte raskeste tid begge dager.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser