RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullrekke på BI


Torbjørn Aamodt ledet Næringslivsdagene 2008 på BI, som ble en stor suksess. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Torbjørn Aamodt ledet Næringslivsdagene 2008 på BI, som ble en stor suksess. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Carl I. Hagen imponerte på engelsk og Bjørn Kjos holdt latteren i gang i tre kvarter. Næringslivsdagene lyktes i sin søken på «excellence».

Nydalen: En sliten, men fornøyd Torbjørn Aamodt, møter Nordre Aker Budstikke dagen etter at tidenes kanskje mest besøkte Næringslivsdager på BI er over. Lederen ser tilbake på to dager med foredrag fra noen av Norges mest profilerte næringslivspersonligheter under temaet «In Search of Excellence».

Stor variasjon

Onsdag ble vi omtalt som sak nummer to på 21-nyhetene på TV2, forteller Aamodt oppspilt.

Presseoppbudet og medieomtalen har vært enorm. Kanskje ikke så rart når redaktør Trygve Hegnar, Telenor-konsernsjef Jan Fredrik Baksaas, Google-sjef Jan Grønbech, Snøhetta-direktør Kjetil Thorsen, Orklas Stein Erik Hagen og dekkgründer Tommy Sharif var blant de 14 talerne som stilte opp gratis på BI 12. og 13. mars. Handelshøyskolens Næringslivsdager er av og for studenter, og som en takk doneres 2000 kroner i hver foredragsholders navn til Redd Barna.

Målet var at ingen skulle kjede seg med årets foredragsholdere. Jeg syns vi hadde en god miks av faglig og underholdende innhold. Fra Norges største næringslivsledere til kreative krefter som Olav Øen i produksjonsselskapet Monster, og Kjetil Thorsen i Snøhetta, forteller Aamodt.

In Search of Excellence

Årets tema henspeiler på vårt ønske om å gi studentene innspill og fortellinger om hvordan og hvorfor noen selskaper og individer oppnår ekstraordinære resultater. Ta Bjørn Kjos, som har bygget opp flyselskapet Norwegian til nesten å bli større enn SAS i Norge, eller arkitektene i Snøhettas eventyrlige suksess. Eller Googles fantastiske status. Slikt skal ikke være mulig, mener Aamodt.
Syv av foredragene trakk så mange at folk måtte sitte i trappene. Og da Sein Erik Hagen skulle tale presset, ifølge Aamodt, over 900 mennesker seg inn i auditoriet som er beregnet på 600.

God i engelsk

Å velge en favoritt blant foredragsholderne er like umulig som en far å velge mellom sine egne barn, sier Aamodt og vil helst nevne alle.

Men Carl I. Hagen var meget god i engelsk, en overraskelse sett i forhold til det vi er vant med fra norske politikere. Ellers var det en glede å høre på Kjos. Han fikk 800 mennesker til å sitte å le i tre kvarter. Men også Koenigsegg-designer Bård Eker var behagelig å høre på, sier han.

Faglig input

Tredjeårsstudent på siviløkonomstudiet, Gunilla Kampesveen, gledet seg til årets Næringslivsdager.

Styret har gjort en utrolig bra jobb i år, og laget et flott arrangement med kvalitet og proffe foredragsholdere. Carl I. Hagen var utrolig flink. Og både Grønbech, Kjos og Tommy Sharif var flinke talere det var underholdende å høre på. Det har vært et fint tillegg til studiene, og ikke minst annerledes, å høre hvordan noen av dem «som er der ute» har lykkes, sier Kampesveen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere