RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gulrot til grasrot


Kultursjef Tommy Grotterød gleder seg over at Østensjø bydelsutvalg har vedtatt å avsette 400.000 kroner i frivillighetsmidler, som en gulrot til alle som driver frivillig arbeid.
Kultursjef Tommy Grotterød gleder seg over at Østensjø bydelsutvalg har vedtatt å avsette 400.000 kroner i frivillighetsmidler, som en gulrot til alle som driver frivillig arbeid.
Til tross for stramme tider har Bydel Østensjø avsatt 400.000 kroner til frivillighetsmidler i 2010.

ØSTENSJØ: – Vi skal være veldig stolte av at bydelen klarer å verne om frivillighetsmidlene i en tid da budsjettrammene oppleves som trange. Med dette vedtaket, som er i tråd med bydelsadministrasjonens forslag, signaliserer lokalpolitikerne at de setter pris på den frivillige innsatsen i bydelen, sier kultursjef Tommy Grotterød fornøyd.

Frist 31. januar

Grotterød håper bydelen får inn mange spennende søknader om tilskudd til frivillig aktivitet innen fristen 31. januar 2010.

– Gjerne åpne arrangementer og tiltak som omfatter mange og som enda flere kan ha glede av, oppfordrer han.

Alle som driver frivillig arbeid rettet mot bydelens beboere kan søke, enten det nå er idrettslag, kor, korps, institusjoner, grupper eller enkeltpersoner.

Barn, unge og minoriteter

I år som i fjor prioriteres søknader som omhandler tiltak for barn og unge, samt tiltak som bidrar til å sette minoritetsgrupper i stand til å delta i ordinære aktivitetstilbud.

– Størstedelen av frivillighetsmidlene, nærmere bestemt 300.000 kroner, skal gå til frivillige tiltak rettet mot disse to gruppene, sier Grotterød.

De resterende 100.000 kronene skal gå til øvrige søknader.

Fordeles i mars

Det er bydelens komité for bydelsutvikling, miljø- og kultur som fordeler frivillighetsmidlene etter innstilling fra bydelsadministrasjonen.

– Vi prioriterer å gi litt til mange, fremfor mye til noen. I fjor var det rundt 90 søkere, og de fleste fikk midler. Vi ga alt fra 1250 kroner til 9555 kroner, sier Grotterød.

Søk via internett

Søknadsskjema og detaljerte retningslinjer for frivillighetsmidlene finner du på bydelens nettsider.

Du kan også kontakte Torunn Nyrnes for mer informasjon på telefon: 23 43 85 61 eller 954 48 233.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere