*Nettavisen* Nyheter.

Gult for sakte fart

For trikken: Tretallet, som her er nesten dekket av snø, betyr at trikken skal holde max 30 km/t opp Grefsenveien. Foto: Karl A. Kjelstrup

Har du stusset over de gule skiltene i Grefsenveien? De betyr sakte fart - for trikken.

Storo/Kjelsås: På slutten av fjoråret ble det satt opp gule firkantete skilt langs trikkeskinnene nederst i Grefsenveien, like etter Storokrysset i retning Kjelsås. I det ene av de gule skiltene står det et tre-tall. Tilsvarende skilt står også øverst i Grefsenveien ved holdeplassen Kjelsåsalleen.

I tillegg er det satt opp et veiarbeidskilt i Grefsenveien, midt mellom Storo og Disen.

Noen bilister har nok undret seg over hva de betyr, og her kommer svaret.

Kommunikasjonssjef Cato Asperud i Oslotrikken forklarer via epost at skiltene betyr redusert hastighet for trikken. Videre skriver han:

Vil bli rettet opp

"Skiltet som du refererer til med et tre-tall forteller at høyeste tillatte hastighet på gjeldene område er 30 km/t. Vi har også to andre hastighetsbegrensende skilt som reduserer hastigheten til max 15 eller 5 km/t. Det siste på 5 km/t brukes for det meste når det pågår anleggsarbeid ved penser og lignende."

Årsaken til at hastigheten er satt ned på deler av strekningen opp til Kjelsås er at sporvidden (avstanden mellom skinnene) har blitt litt smalere på grunn av grunnforholdene. Frem til dette er rettet opp vil vi fortsette med redusert hastighet. Jeg er litt usikker på når det vil bli rettet opp, men arbeidet er bestilt."

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.