*Nettavisen* Nyheter.

Gult lys for beboerforening

Leder i Grønland Beboerforening, Leif Pareli, synes det er trist om foreningen skulle bli lagt ned. FOTO: LARS ROAR RUD

Etter 30 års drift kan Grønland beboerforening bli lagt ned. – Vi opplever synkende oppslutning, sier leder Leif Pareli.

Klikk på bildet for å forstørre.

Beboerforeningen ga tidligere ut egen blekke, med beboernytt fra Grønland. Det er det nå slutt på.

GRØNLAND: Foreningen er i krise med få betalende medlemmer. Styreleder Leif Pareli synes utviklingen er trist men håper i det lengste at nye krefter melder seg på banen.

Foreningen så dagens lys i 1979. Tida var prega av store omveltninger på Grønland. Foreningslivet og engasjementet var glødende. Nå er det andre tider.

Les også: – Det er veldig synd

– Vi trenger nye krefter. Hvis ikke må vi ta skrittet og legge ned, sier Leif Pareli til Østkantavisa.

For få med

Foreningen har bare førti betalende medlemmer, mot over hundre tidligere. Med så liten oppslutning er det liten vits å fortsette, konstaterer Pareli.

– Tidene har forandret seg. Folk er fortsatt engasjert, men mye foregår på blogger og Facebook. Dette engasjementet ser dessverre ikke ut til å nå foreningslivet, sier han.

Grønland beboerforening har engasjert seg i en drøss av saker opp gjennom tidene. Foruten bevaring av Asylet som historisk bygning (kontoret til beboerforeningen ligger her), nevner Pareli flere.

– Vi har gått imot Bjørvika-utbyggingen, kjempet for Helga Helgesens plass, protestert mot utbygging i Botsparken, og engasjert oss i en tankesmie for Gamlebyen, forteller han.

Dessverre når ikke foreningen alltid fram med sine synspunkter. Inntrykket til Pareli er at Rådhuset overkjører folks mening, og da blir det tungt å legge ned masse arbeid på fritida.

– Vi opplever at bydelen er lydhør for våre synspunkter, men det er de sterke politiske og økonomiske kreftene som rår, mener han.

– Viktig forening

Selv om foreningsarbeid kan være tungt, synes han det ville være trist om samfunnet skulle stå uten slike foreninger. Beboerforeningen kjemper for bomiljøet på Grønland.

– I stedet får vi en utvikling hvor det er enkeltpersoner som kjemper for egne saker. Fordelen med en forening er at den jobber overordnet, systematisk og over lengre tid. Vi henter inn planer fra kommunen og kommer med høringssvar. Ingen privatpersoner gjør det, sier han.

Dersom beboerforeningen vedtar nedleggelse på årsmøtet til uka, vil nærmiljøet lide et tap, mener han.

– Jeg meldte meg inn i foreningen for 10 år siden, i en tid preget av krise. Da tok vi det som et puff videre. Engasjementet vokste med deltakelse. Foreningen er viktig for å målbære befolkningens interesse, slår han fast.

Pareli innrømmer at han til tider har gått lei, men at det er verdt å bevare foreningen videre.

– Det hadde vært lettere hvis flere var med å dra lasset. Interesserte kan kikke på nettsiden gronlandsposten.no, og hvis noen melder seg til innsats, unngår vi kanskje at årsmøtet 20. april ender med nedleggelse, avrunder Pareli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.