Gunn ble priset

Leder av Dragen Juniorklubb, Gunn Ritha Øvergård, ble den første som fikk bydel Grünerløkkas toleransepris.

GRÜNERLØKKA: Gunn er kjempesnill, og veldig flink med barn, synes Edvin Mozaffarian (11). Han er på Dragen Juniorklubb hver dag etter skolen, og er helt enig med bydelsdirektør Heidi Larssen om at Øvergård fortjener toleranseprisen.
Jeg går hit hver dag når mamma og pappa er på jobb. Her kan man få hjelp til lekser, spille ballspill i gymsalen eller drive med mange andre aktiviteter, forteller Mozaffarian.
Det var i forbindelse med OXLO toleranseuke i november at bydel Grünerløkka opprettet sin egen toleransepris, og rett før jul var det høytidelig overrekkelse på Slurpen i Lakkegata, der juniorklubben holder til. OXLO står for Oslo Extra Large, og er Oslo kommunes prosjekt for en romsligere by, mot rasisme og fordommer. Gunn Ritha Øvergård får bydelsprisen for strålende og inkluderende arbeid for barn og unge, og juryen mener Dragen under Øvergårds ledelse er blitt et unikt flerkulturelt tilbud for barn fra forskjellige kulturer, der de kan utfolde seg i en mengde aktiviteter og oppleve mestring. Juryen vektlegger i særlig grad Øvergårds evne til å skape tillit blandt både barn og foreldre.
I juni i fjor var det fare for at husleiekontrakten på Slurpen måtte sies opp, noe som ville medført at juniorklubben ville mistet de flotte lokalene sine. Men bydelspolitikerne gikk samstemt inn for å redde klubben, og bydelsdirektøren klarte å finne penger slik at driften kunne fortsette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.