Guri (32) måtte dele saks med Oda (8) på sin første dag på jobb

Byråd Guri Melby deler saksen med miljøagent Oda Husby (8), da hun åpnet minigjenbruksstasjon på Løren i går.

Byråd Guri Melby deler saksen med miljøagent Oda Husby (8), da hun åpnet minigjenbruksstasjon på Løren i går. Foto: FOTO: PRIVAT

Første dag som miljøbyråd åpnet Guri Melby (V) ny gjenbruksstasjon på Løren, med barn fra Kanonen barnehage.

Nam, Haylee, Helen, Chloe, Julia, Liam, Vetle, Anders, Hermine og Eline (alle 5 år fra Kanonen barnehage) er klare for å sortere avfallet de har hatt med hjemmefra.

LØREN: – Vi skal overlevere byen i en bedre miljøtilstand til neste generasjon enn vi selv overtok den, sa miljøbyråd Guri Melby da hun åpnet Oslos åttende minigjenbruksstasjon, på Løren, onsdag ettermiddag.

- Å kildesortere mer vil være noe av det enkleste hver og en av oss kan gjøre, for å bidra til at Oslo skal være en av verdens mest miljøvennlige og bærekraftige hovedsteder, forstsatte hun.

Enkelt

Med seg til å gjøre åpningen hadde Melby nysgjerrige barn fra Kanonen barnehage og blant andre miljøagent Oda Huseby (8).

– For meg handler miljøpolitikk om å gjøre det enkelt for folk å være miljøvennlige i hverdagen, og nettopp det er Løren minigjenbruksstasjon et godt eksempel på, sa byråd for miljø og samferdsel Guri Melby i sin tale på åpningsarrangementet.

Den nye minigjenbruksstasjonen på Løren tar i mot avfall som ikke kan sorteres hjemme. For eksempel klær, ødelagte stekepanner, gardinbrett og små gjenstander til ombruk.

Les også: Se, Carl I. Hagen plukker søppel!

Nærtilbud

Mange som bor på Løren er både miljøvennlige og nærmiljøbevisste og en minigjenbruksstasjon er akkurat det - et nærmiljøtilbud for de nærmiljøvennlige og engasjerte! Mange eier ikke bil, og derfor er det viktig å få til et gangbasert tilbud for innlevering av avfall.

– Det er en ære for oss at den nye byråden sitt første oppdrag er å åpne et så viktig nærmiljøtilbud som Løren minigjenbruksstasjon er. Sammen med barna skal hun i dag markere Løren minigjenbruksstasjon for åpnet, sa direktør i Renovasjonsetaten Pål A. Sommernes i velkomsttalen.

Les også: Dumper søppel rett utenfor gjenbruksstasjonen

Barna i Kanonen barnehage var de første som tok i bruk minigjenbruksstasjonen. De hadde med seg store plastflasker, en rullegardin og batterier.

– Barna er flinkest

Tilbake til barnehagen fikk de med seg en dukke som Oda fra Miljøagentene leverte til ombruksdelen.

Ofte er det barna som er flinkest til å kildesortere og lærer opp sine foreldre i hva som skal sorteres hvor. Det er svært viktig å ta vare på engasjementet til barna, da det er de som skal overta byen vår, sa Sommernes.

Les også: Her kaster Mette-Marit søppel for familie i Groruddalen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.