Guro taklet favorittstempelet

Guro Flatekval fra Oppsal taklet de tøffeste motbakkene best i Tryvann Opp. Her er det toer Christina Bus Holth som må slippe 21-åringen.

Guro Flatekval fra Oppsal taklet de tøffeste motbakkene best i Tryvann Opp. Her er det toer Christina Bus Holth som må slippe 21-åringen.

Guro Flatekval var redd hun skulle svikte som favoritt i Tryvann Opp, men Oppsal-jenta vant motbakkeløpet med stil.

Guro i fin flyt opp en motbakke i Tryvann Opp.

TRYVANN: – Det var veldig deilig å komme først til toppen, smiler Guro.

21-åringen kunne sikre sammenlagtseieren i norgescupen med fjerdeplass eller bedre i Tryvann Opp, og det skulle raskt vise seg at det ikke ble noe problem for kondisjonstalentet. Guro lå i front hele veien, og midtveis stakk hun fra de argeste konkurrentene. I mål skilte det elleve sekunder ned til Vidars Christina Bus Holth, og dermed kunne Guro juble for både seier i selve løpet og i norgescupen sammenlagt.

– Jeg har satset på dette i år, så det var morsomt å vinne. Det er ekstra artig å vinne på hjemmebane, sier Guro.

– Hadde gruet meg

21-åringen har etter hvert blitt en tøffing når det gjelder løping i motbakker, og til Tryvann Opp kom Guro som stor favoritt.

– Før har jeg vært outsider, noe som har passet meg bra. Nå var det meg alle snakket om, sier Oppsal-jenta.

Guro innrømmer at det var noe hun ikke var helt komfortabel med før løpet.

– Det var skikkelig press på meg, så jeg var bare nødt til å innfri. Jeg hadde gruet meg i én uke før løpet, smiler hun.

Guro mener løypa passet ekstra godt for henne, siden det denne gangen var mulig å løpe hele veien. Det er det ikke alltid går an i motbakkeløp.

Stivnet på slutten

21-åringen leverte et sterkt løp på de fem kilometerne fra Midtstuen til Tryvann. Likevel var hun ikke sikker på seier før det bare var få meter igjen.

– Jeg stivnet på asfaltstrekket som kom litt før mål, men da jeg så tårnet var det bare å ta ut de siste kreftene, sier norgescupvinneren.

Mer styrketrening rettet mot lårene har vært gull verdt, ifølge Guro.

– Jeg merker jeg har blitt mye sterkere i lårene, og det hjalp meg nok veldig i dette løpet.

Terrengløp også

Nå gjenstår bare det populære løpet Stoltzekleiven Opp (26. september) før motbakkesesongen her hjemme er over for Guros del. Men løping blir det mye av, og til helgen kan det hende 21-åringen setter seg på flyet sørover.

– Det er mulig jeg velger å dra på et terrengløp i Italia, men jeg må se an formen først.

Terrengløp blir det uansett på Oppsal-jenta i høst, og i starten av oktober står NM for tur.

– Jeg håper også jeg klarer å kvalifisere meg til nordisk i terrengløp, forteller Guro.

Hun våger imidlertid ikke å ta noe for gitt, for høsten pleier ikke å være den beste årstiden med tanke på form for Guro.

– Jeg pleier ofte å være skadet på høsten. Det blir mye trening, og da får man fort belastningsskader. Det er heller ikke så lett å holde igjen etter et godt løp. Da vil jeg bare trene mer for å bli enda bedre, smiler Guro Flatekval.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Sport

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag