RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Guro von Germeten har høstet strålende kristikker for sin balkaninspirerte musikk.
Guro von Germeten har høstet strålende kristikker for sin balkaninspirerte musikk. Foto: FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Guro von Germeten med sigøynermusikk til Parkteatret

Guro von Germeten redder søndagen med balkansk balsam for sjela på Parkteatret.

LØKKA: – Enten du har vært ute hele helgen eller sittet hjemme i sofaen, kan du komme for å oppleve ekte lidenskap, sier den kritikerroste dama med det skitne, røde trekkspillet.

Kvinnelig Tom Waits

Søndag spiller Guro von Germeten med fullt band under Sunday Digestive på Parkteatret.

– Vi spiller på den lille scenen, men skal nok klare å klemme oss sammen alle seks. Det kan trygt kalles en intimkonsert, ler dama som har blitt kalt «den kvinnelige utgaven at Tom Waits».

For øyeblikket farter Guro rundt på skoler i Akershus med forestillingen «Rubinrøde trekkspill & Balkan Blusette». Forestillingen er et samarbeid med Rikskonsertene og Akershus fylkeskommune.

– Vi spiller for elever fra første til syvende klasse. Det er utrolig morsomt å introdusere balkanmusikk og sigøynermusikk for dem. Kanskje legger vi også grunnlaget for en gryende interesse for trekkspill?

Lovordene hagler

Da Guro von Germeten slapp debutplata si «Bad Dreams and Good Nightmares» i høst, haglet lovordene. Siden den gang hun spilt to forrykende konserter under by:Larm, reist på turné i Tyskland og besøkt Moskva med skoleforestillingen.

– På ti dager i Tyskland fikk vi seks strålende anmeldelser. Klart det er kjempegøy! jubler Guro.

Ny skive underveis

Avtaleboka kommer til å være full også i månedene som kommer. Etter by:Larm ble hun booket til Kongsberg Jazzfestival og høsten samt våren 2012 er allerede full av spillejobber. I mai og juni tar Guro seg en liten pause fra konsertlive for å jobbe med ny plate.

– Hvis alt går som den skal, kommer det en ny skive til våren neste år. Det som i alel fall er sikkert, er at det framtiden fro trekkespill og cabaret lover godt i lang tid fremover!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere