RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gutta fra Nord

Åtte gutter starter nettradioen "Up North" - for ungdom av ungdom i Nordre Aker.

Nordberg: Hiphop- interessen blant de unge har de siste årene bare vokst seg større i Nordre Aker. Det hele startet på mange måter med Klovner i Kamp fra Tåsen og etter deres suksess har flere og flere ungdommer latt seg inspirere.
- Det er såpass mange som driver med musikk her nå, at jeg tenkte det ville vært kult med en egen nettradio for å samle og få ut mye av den musikken som lages, sier Audun Kreyberg Husby (15). Nå setter han og syv kompiser i gang med sin egen nettradiostasjon "Up North".
Målet er å danne et forum for inspirasjon og formidling av Nordre Akers unge talenters musikk.

Hjemmesnekra studio

I kjellerstua, eller studioet, i Kongleveien sitter fem gutter med radioplaner. Tre av gutta kunne ikke stille. Her skal det bli radio av ungdommer for ungdommer. Utstyret er på plass, nå mangler de sponsorer og nettside. Fonoavgiften har de fått dekket av Frifond.
- Vi ønsker å spille musikk for folk i nærområdet, helst laget av ungdommer herfra, forteller Ole Engeset, som selv er med i en rapgruppe. - Men vi kommer også til å spille mye annen musikk, legger han til.

Få ut musikken din

I tillegg til musikk, skal gutta lage egne programmer. Hva de skal handle om, er foreløpig noe uklart.
- Vi har endel igjen å planlegge, men det hadde vært fint om vi fikk til å snakke om nyheter og aktiviteter for ungdommer her i bydelen. Gi folk en oppdatering på hva som skjer i nærområdet, sier Audun.
Nå håper de så mange som mulig tar kontakt. Først og fremst ungdommer som har musikalske bidrag som de ønsker å få ut, men også hvis noen kunne tenke seg å sponse prosjektet.
- Det er ikke bare for folk som driver med hiphop. Alle kan ta kontakt, smiler de.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere