RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Gutta på Slemdal» er reddet


Gutta er trygt på plass uten fare for å bli kastet ut. Innehaverne Knut Andreas Nyberg og Øystein Fjærvoll byr på «annerledes-jordbær». Foto: Vidar Bakken
Gutta er trygt på plass uten fare for å bli kastet ut. Innehaverne Knut Andreas Nyberg og Øystein Fjærvoll byr på «annerledes-jordbær». Foto: Vidar Bakken
Etter at kommunen varslet stenging av blomster- og fruktboden ved Slemdal stasjon kan innehaverne endelig puste lettet ut.

SLEMDAL: I oktober i fjor fortalte Knut Harald Fjærvoll til dittOslo at de sto i fare for å avvikle en drift som han og broren Øystein Fjærvoll hadde holdt på med i 23 år.

Ulovlig?

I et brev fra Plan- og bygningsetaten sto det at bodene var ulovlig oppført tiltak og måtte fjernes, det til tross for at gutta hadde leiekontrakt med Eiendoms- og byfornyelsesetaten i hele virksomhetsperioden. PBE mente at virksomheten ikke var i overensstemmelse med reguleringen for området. Det kom frem at kommunikasjonen mellom etatene ikke hadde vært all verden og Fjærvoll satte sin lit til fornuften.

– Jeg oppfatter at saksbehandlerne i begge etater er løsningsorienterte, sa Fjærvoll i oktober.

Fikk støtte

På Slemdal møtte vi en veldig blid, yngre mann, Knut Andreas Nyberg, sønn av Knut Harald Fjærvoll.

– Nå er alt i orden og vi kan drive «lovlig». Det er det største vi har opplevd på lenge. Vi har jobbet og ventet med usikkerheten i bakhodet. Da vi fikk vite at alt var i orden spratt vi en champagne, sier Nyberg, som har overtatt farens rolle i driften.

Kompanjong Øystein Fjærvoll er travelt opptatt med en kunde.

– Det går bra for oss, ikke minst takket være den utrolige støtten vi har fått hele veien fra lokalbefolkningen, sier Nyberg mens stamkunder strømmer til.

Tar parkering på alvor

Han er oppmerksom på at enkelte har vært skeptiske til at kunder parkerer i gaten utenfor bodene og lager smale passasjer.

– Med en gang vi ser at noen kan hindre trafikken ber vi om at bilen settes lenger opp i gaten. Problemet er først og fremst dem som leverer til barnehage eller parkerer hele dagen for å ta T-banen. Det er ikke forbudt å parkere her, men vi setter likevel opp en lapp i vinduet på bilen og ber om at det blir tatt hensyn til annen trafikk, sier Nyberg, som kan by på årets jordbær fra delikatesseavdelingen.

Journalisten fikk smake jordbær, litt større enn markjordbær, men som luktet og smakte som markjordbær. Dermed var journalisten herlig bestukket. Uansett Gutta er på plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere