Guttedrømmen som ble en suksess

Pål Christian Møller har vært formann i Liverpool supporterklubb i 30 år. Her viser han stolt frem artikkelen med ham i Ullern Avis Akersposten fra 1982. FOTO: ANDREAS LINDBÆK

Pål Christian Møller har vært formann i Liverpool supporterklubb i 30 år. Her viser han stolt frem artikkelen med ham i Ullern Avis Akersposten fra 1982. FOTO: ANDREAS LINDBÆK

For 30 år siden ble Liverpool supporterklubb stiftet på gutterommet til Pål Christian Møller på Grefsen. I dag har klubben 36.500 medlemmer og fire ansatte.

GREFSEN: – 24. august 1980 stiftet jeg og Torbjørn Flatin Liverpool supporterklubb hjemme på gutterommet mitt på Grefsen. Og siden den gang har jeg også vært formann i klubben, sier Pål Christian Møller.

Annen hverdag

Pål Christian Møller sier at tidene var helt annerledes da de startet opp supporterklubben.

Engelsk fotball var sjelden på TV og det sto lite om det i media.

– Det var stort behov for å spre info. Husk på at Liverpool var Europas beste lag på den tiden. De første medlemsbladene ble kopiert opp på jobben til faren til Flatin og stiftet sammen og sendt ut av oss, mimrer Møller.

Siden de sjeldent viste Liverpool på TV fikk de tilsendt opptak fra England som de viste på en uteplass i Oslo.

– Vi pleide å samles på Number One Disco for å se kamper som vi fikk tilsendt på VHS fra England, sier Møller.

De hadde også den første supporterturen til Liverpool i 1980.

– Vi reiste over i jula. Jeg husker vi ble godt mottatt av klubben og vi fikk løfte pokalene de hadde, sier han videre.

Norges største

Møller har aldri vært lønnet av supporterklubben og sier at dette er kun hobby for hans del. Men han er uansett stolt over hva de har fått til i løpet av 30 årene de har holdt på.

– Hjemmesiden vår er den mest besøkte sportsiden i Norge og vi ligger på 36.plass totalt over alle nettsidene i Norge. Min jobb i supporterklubben er å utvikle klubben videre, sier Møller.

Besøk supporterklubbens hjemmeside, liverpool.no

Supporterklubben brukte 15 år på å få 10.000 medlemmer og to år til for å få nye 10.000 medlemmer.

– Liverpool er en meget spesiell klubb som folk følger tykt og tynt. Vi har hatt det veldig moro hele veien og det at Liverpool Football Club bruker oss som eksempel når de skal satse globalt gjør oss stolte, sier Møller.

Stolt øyeblikk

Pål Christian Møller husker også godt da han ble avbildet i Ullern Avis Akersposten i 1982 i forbindelse med møte av en av spillerne på Ullernbanen. Han kom på forsiden og han jobbet som postbud på den tiden.

Les også: Liverpool FC Supporter's Club Scandinavian Branch på Facebook

– Da jeg kom på jobb så jeg at jeg var på forsiden. Jeg husker jeg var veldig stolt da jeg leverte ut avisene til abonnentene, husker Møller.

Ved siden av å være formann i supporterklubben har han alltid hatt jobb ved siden av. Til vanlig driver han eget reiseselskap og han arrangerte for en liten tid tilbake en tur til Liverpool for et kor.

– Da ordnet jeg plasser til de på The Kop slik at de fikk sunget You'll Never Walk Alone, avslutter Pål Christian Møller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Sport

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag