RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sisterhoodgruppa på Jordal Fritidsklubb. Bak fra venstre: Celine Frøshaug, Rebecca Holm Larsen, Solveig Smerud og Amanda Celine Palacious. Foran fra venstre: Aisha Selaihi, Anne-Catherin Gonzales, Marte Johanne Kristiansen og Regina Anthonessen. Foto: Øystein Dahl Johansen
Sisterhoodgruppa på Jordal Fritidsklubb. Bak fra venstre: Celine Frøshaug, Rebecca Holm Larsen, Solveig Smerud og Amanda Celine Palacious. Foran fra venstre: Aisha Selaihi, Anne-Catherin Gonzales, Marte Johanne Kristiansen og Regina Anthonessen. Foto: Øystein Dahl Johansen

Guttefri sone

Hver uke får åtte jenter på Jordal Fritidsklubb snakke fritt om vanskelige tema som det ikke er så enkelt å snakke om på skolen eller hjemme.

JORDAL: - Sisterhood er kun for jenter, det er en guttefri sone. Vi ønsker å gjøre jenter bevisste på egne valg, sier Anne-Catherin Gonzales som sammen med Marte Johanne Kristiansen leder den nystarta Sisterhoodgruppa (se faktaboks) på Jordal Fritidsklubb.

De to jentene er lærlinger etter studier i barne- og ungdomsarbeid og startet Sisterhoodgruppa etter å ha vært på kurs i Bydel Frogner, som er primus motor på området i Oslo.

Har ting å snakke om

De åtte jentene som er med i gruppa går i åttende trinn på Jordal skole, men kjente hverandre ikke så godt før de meldte seg på.

- De fleste kjente vi jo litt, men ikke sånn at vi snakka sammen hver dag. A og B klassen er ganske adskilt, men det er vi ikke lenger, nå har vi ting å snakke om, sier Regina Anthonessen.

Gruppa startet like etter påske og møtes én gang i uka for å diskutere ulike tema og gjøre aktiviteter. Jentene er selv med på velge tema for samlingene.

- Det er enkelt å snakke sammen når vi bare er jenter, sier Celine Frøshaug.

- Det har vært veldig gøy og jeg gleder meg til de neste møtene, sier Regina Anthonessen.

Lærer grensesetting

Mobbing, selvtillit, gutter, sex og selvbilde er blant temaene som blir tatt opp.

- Vi tar opp temaer som man kanskje ikke snakker om på skolen eller med familien. Vi vil lære jentene å sette grenser og si nei, sier Marte Johanne Kristiansen.

Klatring og bowling er blant aktivitetene som skal styrke jentenes selvbilde.

- Selvforsvarskurs er også veldig aktuelt, sier Marte Johanne Kristiansen.

I følge Marte Johanne og Anne-Catherin har fritidsklubben på Jordal i stor grad vært dominert av gutter, men nå ser de en endring.

- Den siste tiden har det kommet flere jenter på klubben og vi vil ta godt vare på de jentene som kommer, sier de.

Håper på sponsorer

Sisterhoodprosjektet på Jordal har til nå fått 10.000 kroner i støtte fra Ungdomsrådet i Gamle Oslo. Nå håper jentene at flere lokale sponsorer melder seg for at de skal få mulighet til å gjennomføre aktivitetene de har planlagt.

- Vi har laget et budsjett og trenger rundt 20.000 kroner til. Men vi er åpen for andre typer sponsing av for eksempel mat, sminke eller om det er noen som har lyst til å holde foredrag for oss. Vi trenger all den hjelp vi kan få, sier jentene på Jordal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere