RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gyldne sider

Gamle bøker, nesten nye bøker, uleste bøker og bøker man aldri fikk lest. Hjørnesteinen på Ullern ønsker seg alt til høstens bokmarked.

Ullern: Ideen har de hentet fra Arne Astrup Narverud som i 20 år har arrangert bokmarked undertegnet Lions Club i Bærum.

Aktivisering

- Jeg mener dette er en god idè og synes allerede tilbakemeldingene på prosjektet er positive. Dette vil jo i hovedsak bli brukerne av Hjørnesteinens marked, hvor de skal stå for både sortering, registrering og salg, forteller Narverud.
Bokmarkedet går under prosjekt tilrettelagt arbeid (PTA) hvor fokus vil være aktivisering, arbeid og sysselsetting for mennesker med ulike psykiske lidelser står i sentrum. Og Astrid Figved er ikke i tvil om at de vil lykkes med prosjektet.
- Brukte bøker er noe alle har mer eller mindre av hjemme og mange vet ikke helt hva de kal gjøre med gamle bøker når de ikke lenger er interessante. Istedet for at de da tar opp plass i bokhyller og skap kan folk gi bøkene til oss så vil markedet bugne av spennende lesestoff for enhver smak, sier hun.

Interesse

Og alle bøker, uansett innhold og alder er interessante for de ivrige innsamlerne.
- Vi ønsker ikke å sette noen grenser på hva vi tar imot, da det ofte kan føre til at folk vegrer seg for å levere det de har. Det ønsker vi selvfølgelig ikke, sier Narverud.
Rundt bordet ved første planleggningsmøte sitter bruker Anne Vedlog, bruker Lisbeth Onkelmo, Sigmund L. Løvold, leder hjørnesteinen Astrid Figved og Arne Astrup Narverud. Figved har allerede mottatt første telefon fra en som ønsket å gi bort og det blir neppe den siste.
- Vi håper virkelig dette prosjektet lykkes og at folk strømmer til markedet. Blir det vellykket er det jo større sannsynlighet for at dette ikke blir siste gang vi har bruktmarked på bøker her på Ullern, sier Vedlog.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere