*Nettavisen* Nyheter.

Gylne tider

Aldri før hadde vi så mye penger å rote med som i fjor. Besøkstall og omsetting i Groruddalens kjøpesentre viser klart hvor godt år 2006 var.

Groruddalen: Norsk økonomi går så det suser. Det ligger an til at BNP i 2006 for tredje år på rad vil vokse med over 4 prosent. Norsk økonomi er rekordsterk og Statistisk sentralbyrå anslår at den vokser med over 3 prosent de neste to årene. En slik vekst merkes også i Groruddalens kjøpesentre. Samtlige senterledere melder om sterk vekst i omsettingen. Stovner senteret har hatt et formidabel resultat 2006.
I fjor har vi hatt 4.778.598 kunder på senteret. Totalomsetning for i fjor var på 1.067 milliarder kroner. Det er en vekst på 2.4 prosent i forhold til året før, sier senterleder Jo Espen Eriksen.

Alle vokser

Eriksen har all grunn til å trekke på smilebåndene ekstra bredt. Han har tro på at også 2007 kommer til å bli et år med godt resultat for Stovner senteret.
Vi har som mål å øke med tre prosent. Det er store tall, men jeg er overbevist om at det kommer til å skje. Vi er i en god utvikling og dette er ikke urealistiske forventninger, sier Eriksen. Også andre kjøpesentre i Groruddalen opplever vekst i forhold til 2005. Tveita senter har opplevd jevn vekst siden oppussingen av senteret ble ferdig i 2004. Den største bragden for senteret var at det ble nominert til årets kjøpesenter, men tapte på målstreken.
Vi er godt fornøyd med fjorårets resultat. Vi har omsatt for om lag 700 millioner kroner, mot 637 året før. Til neste år ønsker vi å omsette for godt over 700 millioner. Vi tror at en omsetting på rundt 730 millioner kan være et realistisk målsetting for i år, sier senterleder Mona Bråten.
På Linderud senter avsluttet RIMI sin butikk i oktober i forbindelse med planer om å bygge om senteret. Heller ikke det påvirket omsettingen i stor grad.
Dagligvaren er tung i desember og vårt mål var å klare å omsette for det samme som i desember 2006, uten Rimi. Det målet klarte vi. Året 2006 samlet, ga en omsetning på kr 518 millioner mot 509 i 2005, en økning på rundt 1,78 prosent, sier senterleder Irene B. Karstad. Furuset senter har som eneste senteret i Groruddalen hatt et tøft start på året, men greide å ta igjen. Totalt har senteret omsatt for 176,4 millioner, som tilsvarer økning på 0,5 prosent.

..og utvider

Flere sentre i Groruddalen har planer om å utvide både butikkarealene og tjenestetilbudet i år. Furuset senter starter en utbygging som skal øke salgsarealer med 50 prosent. Linderud senter planlegger å øke salgsarealene med nærmere 40 prosent i 2007 og 2008. I den prosessen vil det skje interne rokeringer av butikker og endringer som medfører færre butikker i perioder dette og neste år. I lys av ombyggingen er målet for Linderud senter for 2007 identisk med 2006 resultatet. I 2008 vil det også etter planen bli et år med endringer før vi ser for oss å fremstå som et helt nytt og spennende senter med et enda bedre og bredere utvalg og tilsvarende vesentlig høyere omsetning, sier Irene B. Karstad.
Heller ikke Stovner senter nøyer seg med de eksisterende arealer.
Vi har planer om å bygge om varemottaket. Det vil gi oss mulighet til å bygge en ny handlegate. Det er den store drømmen for neste år, sier Jo Espen Eriksen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.