*Nettavisen* Nyheter.

Gymsal kan bli eget prosjekt

drettsfasilitetene ved «nye» Kjelsås skole blir mindre enn først planlagt. Her arkitektskissene av flerbrukshallen, slik den var tenkt i november 2007. Illustrasjon: HWR ARKITEKTER A

KrF vil nå be byutviklingsbyråden vurdere om det er mulig å skille ut oppvarmingshallen som eget prosjekt i «nye» Kjelsås skole.

KJELSÅS: Kristelig Folkeparti har tidligere i høst bedt byutviklingsbyråden svare på flere spørsmål rundt hallproblematikken på Kjelsås skole.

Ifølge Kjelsås IL ønsket de en oppvarmingshall på rundt 250 kvadratmeter, mens Undervisningsbygg AS har regnet pris på hall på 800 kvadratmeter – nærmere 35 millioner kroner, men også inklusive garderober og tribuner.

KrF ba byråden bekrefte ovennevnte «800 kvadratmeter-hallinnhold», samt å få et overslag på hva han mener en gymsal etter Kjelsås ILs ønske vil koste. KrF ønsket også byrådens vurdering i forhold til eventuell forsinkelse med tanke på å igjen innarbeide oppvarmingshall i prosjektet.

Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H), bekrefter hall med tribune og garderober. Han anslår en gymsal – 300 kvadratmeter – på rundt 15–18 mill ekskl. mva. Men byråden mener også en innarbeidelse av gymsal i prosjektet kan bety mange måneders utsettelse av «nye» Kjelsås skole.

– Dette er blitt en veldig rotete og uoversiktlig sak. Det at Undervisningsbygg og Kjelsås IL har snakket om så ulike haller angående størrelse, viser dette. Likevel, det er viktig at ikke prosjektet med å bygge ut og rehabilitere Kjelsås skole blir forsinket. KrF har ikke noe ønske om det, sier partiets Aud Kvalbein.

– KrF spør nå byutviklingsbyråden om det er mulig å skille ut oppvarmingshallen som et eget prosjekt, slik at ikke hele skoleprosjektet blir forsinket og dyrere, sier Kvalbein.

I tillegg spør KrF om byråden har vurdert midlertidig og alternativ løsning, som eksempelvis plasthall, som erstatning for gymsalen som er tatt ut av prosjektet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.