RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gynt i storslag

Man trenger tydeligvis ikke være voksen for å kunne blåse friskt liv i Per Gynt. Det viste Base d ved Bogstad skole før påske.

Bogstad: Kontaktlærer Anton Rygg og Kim Slaatsveen går gjennom noen siste scener sammen med skuespillerne. Tirsdag kveld var det foreldre og søsken som fikk en smakebit, i dag er det elevene ved skolen.
- Vi skal rett og slett gjøre Per Gynt bedre enn på Nationalteatret. Og det skal du ikke se bort i fra at vi klarer, smiler Anton Rygg mens han snakker med tre jenter med vakre kostymer.

Mye skal klaffe

Oppsetningen er et samarbeid mellom lærere og elever fra 4.- og 5. klasse og i alt er det rundt 60 elever som har vært med. Manuset ble utlevert rett etter vinterferien og rollen som Per Gynt, den fordeles mellom fire svært lovende skuespillere.
- Det er mye som skal fungere både av kostymer, tekst, lys og sceneskift, men jeg synes de har vært kjempeflinke. Det er virkelig imponerende, sier Rygg.
På scenen gjør gjengen seg klar til forestilling og på stolradene gleder medelevene seg.
- Jeg har hørt at det var ganske morsomt, men litt skummelt også. Jeg håper bare ikke det blir for skummelt, sier Kristine og titter bort på vennene.

Stortrives

Og "Gjøglernes Per Gynt" lever så absolutt opp til forventningene. Replikkene sitter som støpt og elevene ser ut til å stortrives på scenen. Gjennom utallige akter byttes kostymer, lys og bakgrunnsteppe i takt med bytter av Per Gynt selv. Musikken er i tillegg morsom og fanger hele tiden publikums oppmerksomhet. Og da kontaktlærer Anton Rygg, for anledningen iført rosa tights og grisemaske løper gryntende opp på scenen, ja da runger latteren både på og foran scenen.
- Det var skikkelig gøy og jeg tror alt fungerte bra. Det virket i hvert fall sånn fra scenen, smiler Bendik (Per Gynt) mens han titter bort på sine skuespillerkollegaer.
- Det er veldig morsomt, spesielt å synge "Solveigs sang". Da er jeg jo nesten helt alene også, sier Rebekka (10).
Også de muntre gjøglerne var fornøyde med onsdagens forestilling.
- Det er gøy å spille for de andre elevene og se hva de synes. Jeg håper selvfølgelig de synes det var bra, sier Håkon (10) mens vennene Tuva (10) og Camilla (10) nikker samtykkende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere