*Nettavisen* Nyheter.

H + V + KrF = Super stemning

GLA’GJENG: Ola Elvestuen (V), Stian Berger Røsland (H) og Aud Kvalbein (KrF) er mer enn fornøyd med byrådsforhandlingen hittil. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Byrådsforhandlingene er godt i gang og politikerne forteller om god stemning under forhandlingene.

RÅDHUSET: 26. oktober skal alt være klappet og klart for et nytt byråd. Partiene skal bli enige og byrådsplassene må være utdelt innen den tid. Forhandlingene startet denne uken, og hittil kan de involverte melde om god stemning.

Del på Facebook

– Det er god stemning, og jeg er veldig optimistisk i forhold til at Høyre, Venstre og KrF skal bli enige, sier KrFs Aud Kvalbein.

LES OGSÅ: Høyre vil ha KrF og Venstre i byråd.

Alle skal få ønskene oppfylt

Også sittende byrådsleder, Stian Berger Røsland, forteller at stemningen er god og at forhandlingene er godt i gang.

– Nå jobber vi iherdig med å få en felles politisk plattform, der alle de tre partiene kan få inn sine ønsker. Når denne erklæringen er på plass, kan vi se på utdelingen av byrådsposter, sier Røsland (H).

Og det er nok litt å ta fatt i. I sitt budsjett har Høyre sagt at de vil se på en mulig privatisering av trikken. Dette vil ikke Venstre gå med på.

Rom for diskusjon

For å få til et godt samarbeid og et velfungerende byråd er det viktig å ta de største diskusjonene før byrådet konstitueres.

– Det er en god fordel om vi er enige om saker før vi går inn i et byrådssamarbeid. Men selv om man tar de store diskusjonene på forhånd, vil det alltid komme vanskelige ting på banen underveis. Da må man være åpne og ha rom for å ta diskusjoner etter en konstitusjon også, sier Røsland.

En ting er sikkert, og det er at Venstre og KrF jubler over at forhandlingene nå er gått videre uten Frp. Venstre har lenge sagt at et byrådssamarbeid med Frp er uaktuelt. Frp gjorde den problemstillingen enkel og trakk seg fra byrådet.

Likevel vil Frp forsøke å få gjennomslag for sin politikk i oslobudsjettet.

Nye byrådsposter?

Et godt byrådssamarbeid går ut på mer enn å kunne bli enige, man må også jobbe fra en felles plattform.

Ola Elvestuen har tidligere sagt til dittOslo at han foreløpig ikke vil ønske seg en spesiell byrådspost. Men det er ingen hemmelighet at Elvestuen er byrådets store miljøforkjemper.


– Om man kan bli ferdig med noen problemer på forhånd og blir helt enige om en felles erklæring vil byrådssamarbeidet være enkelt, mener sittende byrådsleder.

Han påpeker at alle partier har utarbeidet hvert sitt partiprogram. Nå er det viktig at dette programmet bakes inn i byrådets erklæring og arbeid.

– Når alle diskusjonene er tatt, så skal vi se på byrådspostene. Men hittil går alt veldig bra, sier Røsland, som ikke ser bort fra at det kan dukke opp noen nye byrådsposter.

– Men det er litt tidlig å si noe om det ennå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag