RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BADERUSKEN: Rusken får hjelp av brannvesenet til å rydde Oslo strender. På Ingierstrand fant de litt av hver, inkludert en bil som har tilhørt en gutt ved navn Haakon.
BADERUSKEN: Rusken får hjelp av brannvesenet til å rydde Oslo strender. På Ingierstrand fant de litt av hver, inkludert en bil som har tilhørt en gutt ved navn Haakon. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Haakon, savner du bilen din?

Rusken og brannvesenet har ryddet Oslo strender, og de finner det utroligste.

INGIERSTRAND: – Det farligste her nå er krabbe og blåskjell, sier brannmann og dykker Nikolai Abselsen etter at han avsluttet letingen etter søppel rundt stupetårnet på Ingierstrand.Fredag var en dykkebil fra Briskeby brannstasjon, en brannbil fra Kastellet og Rusken på plass på Ingierstrand.

Verktøy og solbriller

Dykketeamet fredag besto av Nikolai Abelsen, Petter Sørensen og Lars Thomas Rikheim og de fant litt av hvert på havbunnen rundt stupetårnet.

To spader, to hamre, noen golfballer, en liten tønne, et sett lekebilhjul, solbriller, en lighter, en fiskesluk, en kaffekopp, en svømmefot, silikon og noe armeringsjern. Det ble også funnet en radiostyrt bil som har tilhørt en gutt som heter Haakon.

– Savner du bilen din Haakon, vi har funnet den, sier dykkerne.

Nyttig øvelse

– Dette er en vinn-vinn-situasjon. Brannvesenet før øvd på dykking, vi slipper å leie inn dyre dykkere og Oslo badegjester får rene strender, sier en fornøyd Rusken-general Jan Hauger fra Prinsdal.

Brannvesenet trenger å dykke ofte for å få nok treningstimer og har besøkt nesten alle badestrendene i Oslo kommune for å rydde opp skrot og søppel som er kaste i vannet, og som potensielt kan være farlig for badende.

Nordstrand bad neste

For noen år siden fant Rusken flere handlevogner under stupebrettet på Nordstrand bad. I en av handlevognene var det slengt et armeringsjern som sto rett opp.

– Armeringsjern kan fort bli et mordvåpen når det slenges under stupetårn, sier Jan Hauger.

Akkurat Nordstrand bad er den eneste av badestrendene som gjenstår. På grunn av anleggsarbeid langs Mosseveien er den litt vanskelig tilgjengelig for tiden, men brannvesenet lovet å ta seg en tur med brannbåten for å få ryddet også her.

– De gjør en viktig jobb for byen og badesesongen som skulle ha startet.

 

 

 

 

 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere