*Nettavisen* Nyheter.

Habilitetsinnsigelser mot SFT-direktør

Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen

Helsfyr: Are Dammann og Elin Leer-Salvesen (bildet) i Innbyggerinitiativet på Nesodden mottok 7.juni en feilsendt e-post fra avdelingsdirektør Marit Kjeldby i Statens forurensningstilsyn. I mailen skriver Kjeldby: "Herregud....... Kanskje en lur policy å ikke svare dem på noen e-post før vi må???".

E-posten var et feilsendt svar på en e-post Dammann og Leer-Salvesen sendte til Kjeldby med krav om innsyn i all korrespondanse, til og fra, og brev og mail mellom SFT og Secora i deponisaken.

Vi har hele tiden erfart at SFT aktivt har motarbeidet alle henvendelser om tilgang til informasjon. Etter å ha ventet på bakgrunnsdata i mer enn 8 måneder begynte vi nesten å tro at det var en bevisst og akseptert holdning hos SFT å ikke svare på henvendelser eller nekte innsyn i bakgrunnsdata, dokumentasjon og analyserapporter, sier Dammann og Leer-Salvesen.

Innbyggerinitiativet kommer nå med habilitetsinnsigelser mot Kjeldby.

E-posten fra Kjeldby var ment som en intern e-post i SFT og direktør Ellen Hambro anser ikke Marit Kjeldby som inhabil.

Denne saken har vært gjenstand for stor interesse i lang tid, og antallet henvendelser er tilsvarende høyt. Vi bestreber oss på å svare alle og på å opptre i tråd med forvaltningslovens bestemmelser. Denne e-postmeldingen var et hjertesukk over antallet henvendelser, ikke noe annet. Den var ment internt, men ble feilsendt. Vi anser derfor ikke at vedkommende direktør er inhabil, sier Hambro til Dagbladet.

Dammann og Leer-Salvesen forventer nå at Miljøverndepartementet tar nødvendige grep for å rydde opp i situasjonen, og sørger for at all bakgrunnsinformasjon og alle analyserapporter gjøres tilgjengelig for miljøorganisasjonene i Norge.

Vi har etter dette store problemer med å ha tillit til SFT eller de organisasjonene som SFT støtter seg på i prosjekt "Ren Oslofjord", sier Dammann og Leer-Salvesen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag