RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ammerud-mannen i førtiårene hadde en promille på 3,29 etter kjøreturen som endte med at kameraten falt ut av bilen og han krasjet i en bensinpumpe.
Ammerud-mannen i førtiårene hadde en promille på 3,29 etter kjøreturen som endte med at kameraten falt ut av bilen og han krasjet i en bensinpumpe. Foto: Foto: Google Street View

Hadde 3,29 i promille da han krasjet inn i en bensinpumpe

Ammerud-mannen i førtiårene hadde dødelig promille da kameraten hans falt ut av bilen og han krasjet med en bensinpumpe.

OSLO TINGRETT: – Det fremstår som ren flaks at det ikke skjedde større uhell enn at han kolliderte med en bensinpumpe, heter det i dommen.

Mannen har ikke hatt førerkort siden 1989 og er senere dømt flere ganger for kjøring uten gyldig førerkort, promillekjøring og ulike narkotikaforbrytelser.

Han kom med en uforbeholden tilståelse da han møtte i Oslo tingrett nylig tiltalt for promillekjøring, besittelse av narkotika og kjøring uten førerkort.

Drakk sprit på kjøreturen

Det mest alvorlige tiltalepunktet gjelder en kjøretur natt til 22. juni 2012. Mannen hadde vært på en pub på Grorud og drukket en del øl. Sammen med en kamerat bestemte han seg for å ta en kjøretur  i en stor varebil. Turen gikk fra Grorud til Vestli og så til Alnabru hvor kameraten hentet en flaske sprit som ble drukket på direkten.

Da de kom tilbake til Grorud kjørte de inn på Shell-stasjonen. Det som skjedde videre er noe uklart, men passasjeren skal på en eller annen måte ha falt ut av bilen ved vaskehallen. Mannen kjørte likevel videre før han kolliderte med en bensinpumpe. Kameraten ble hardt skadd da han falt ut av bilen. Kameraten skal etter tiltaltes uttalelser i retten ha hatt en promille på rundt fem.

Selv hadde sjåføren en promille på 3,29 et par timer etter kjøringen.

Les også: Billig bensin skaper trafikkaos

Moped i fylla

Den dramatiske avslutningen på kjøreturen var tydeligvis ikke nok for at mannen skulle slutte å kjøre i fylla. Den 22. desember 2013, et halvt år etter forrige tur, hadde mannen drukket 5-6 øl på en pub på Grorud før han satte seg på mopeden og kjørte til Shell på Grorud for å fylle bensin.

Her ble han stanset av politiet som foruten promillen på 1,66 fant hasj på mannen. Dette utløste ransaking av mannen leilighet hvor det ble funnet ytterligere 117 gram hasj.

Les også: Lever for black metall og edle dråper

Skjerpende

Retten ser skjerpende på at mannen tidligere er dømt for liknende forhold og den høyre promillen han hadde under kjøreturen, spesielt den første. Retten ser også alvorlig på at mannen forlot sin skadde kamerat liggende i veibanen da han datt ut av bilen.

Mannen var også tiltalt for å ha banket opp en person i rullestol, men denne tiltaleposten ble utsatt fordi fornærmede ikke møtte i retten.

Tingretten har dømt mannen til 90 dagers fengsel, hvorav 45 dager gjøres betinget. Han må også betale 8.000 kroner i bot og mister førerretten for alltid.

Mannen har ikke fått dommen forkynt ennå og det er derfor ikke kjent hvordan han stiller seg til den.


Andre saker fra Lokalavisen Groruddalen:

Skal løfte Stovner til nye høyder

Sju pågrepet etter antatt skyteepisode

En felles møteplass for store og små

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere