*Nettavisen* Nyheter.

Hadia jubler over flertall

Ligger an til stortingsplass: Aps Hadia Tajik. Foto: Anita Bakk Henriksen Foto: Foto: Anita Bakk Henriksen

Hadia Tajik er strålende fornøyd med de første valgdagsmålingene, som viser flertall for de rødgrønne.

OSLO: - Det er veldig positivt og inspirerende at begge målingene viser rødgrønt flertall, sier Aps skjettekandidat i Oslo, Hadia Tajik.

Både Nrk og Tv2s første valgdagsmålinger viser flertall for de rødgrønne partiene. Ifølge de første opptellingene ligger Ap an til et resultat på hele 34,7 prosent.

De rødgrønne ligger foreløpig best an, med 86 mandater, mens de borgerlige ligger an til 83.

- Ofte viser de målingene stikk motsattt, men det at begge to var samstemte om flertall er veldig bra, sier Tajik, som har god tro på at hun kommer inn på Stortinget.

- Jeg har tro på at vi får inn seks mandater. Vi har jobba hardt for å få fram Aps hovedbudskap i valgkampen, nemlig å bruke de store pengene på det viktigste, og jeg håper det har vært nok, sier hun.

Astrup ligger an til Stortingsplass

Høyre ligger an til en oppslutning på 17 prosent over hele landet, 21,5 prosent i Oslo. Hvis disse målingene stemmer, får nykommer Nikolai Astrup en plass på Stortinget.

Vi forstyrret en sulten Nicolai Astrup for å få første reaksjon. Høyre-politikeren fra Voksen er kandidat for Høyre på fjerdeplass.

- Jeg er fortsatt opmitist. Det viktigste er likevel å få et borgerlig flertall med et sterkt Høyre.

Klar for tinget

Tajik er klar for å innta Stortinget, og ønsker å jobbe for utjevning av sosiale forskjeller i Oslo, dersom hun kommer inn.

- Jeg vil jobbe for å utjevne de sosiale forskjellene mellom øst og vest, og vi ønsker mer ressurser til indre øst og Groruddalen. Groruddalen har vært et satsningsområde de siste fire åra, men det er nok flere områder i byen som trenger den type oppmerksomt. I tillegg vil jeg jobbe for at Oslo skal være en trygg by. Oslo har spesielle utfordringer, som ikke andre deler av landet har, sier Tajik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.