RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hadia Tajik gjør noe hun har drømt om siden hun var liten


REDDER LIV: – Å gi blod er en enkel måte å redde liv på, sier nykronet blodgiverambassadør Hadia Tajik.
REDDER LIV: – Å gi blod er en enkel måte å redde liv på, sier nykronet blodgiverambassadør Hadia Tajik. Foto: Foto: Blodbanken i Oslo
Kulturminister Hadia Tajik har oppdaget at det slett ikke er vanskelig å være en heltinne.

OSLO: – Da jeg var barn drømte jeg om å være en heltinne, gjerne med kappe, evnen til å fly og redde liv. Da jeg ble voksen fant jeg ut at det er veldig enkelt. Det er bare å gi blod, sier Tajik om sin motivasjon for å bli ambassadør for Blodbanken i Oslo.

– Kappen må du sy selv, og evnen til å fly uteblir dessverre, men når du rusler hjemover fra Blodbanken kan du vite at du har bidratt til å redde noens liv, sier kulturministeren videre.

Tajik ga blod for første gang i fjor, og ble i den anledning spurt om å være blodgiverambassadør. Dette takket hun ja til, og tirsdag 8. januar ble hun “kronet”.

– Å gi blod er en veldig viktig sak og representerer frivilligheten, som også ligger under mitt departement som kulturminister, understreker Tajik.

LES OGSÅ: Døden nær, reddet av blodgivere

Rekordmange unge blodgivere

Ifølge en pressemelding fra NTB tilhører Tajik en aldersgruppe som i økende grad engasjerer seg som blodgivere.

Ferske vervetall fra 2012 viser en rekordstor økning blant de yngre giverne. Ikke på mange år har antall nyregistrerte i aldersgruppen 18-35 år vært høyere.

Seksjonsoverlege Richard Willfred Olaussen ved Blodbanken i Oslo gleder seg over de nye tallene.

– De unge tradisjonelt har vært en krevende gruppe å nå, men nå ser det ut som at trenden kanskje er i ferd med å snu. Tallene viser at ungdommen er villig til å engasjere seg og ta ansvar, bare vi legger til rette for det, understreker Richard Olaussen.

LES OGSÅ: Johannes' (4) bamse hindret blodkrise

Behov for 4000 nye givere i år

Det er fremdeles en mangel på blodgivere i Oslo. Bare i år vil blodbanken trenge 4 000 nye givere for å kunne være selvforsynt med blod.

Både overlege Olaussen og kulturminister Tajik oppfordrer flere unge til å bli blodgivere i 2013.

– Det er viktig med blodgivere i alle aldre. At unge blodgivere stiller opp, er verdifullt både fordi de kan gi blod i mange år og fordi det gir håp om en bærekraftig utvikling i fremtiden, sier Richard Olaussen.

LES OGSÅ: Blodig moro på Munkerud skole
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere